Gebeurtenis

Toevalsvondst Voormezelestraat III

materiaalstudie, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, fysisch-antropologisch onderzoek, toevalsvondsten, metaaldetectie
ID
1075839
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075839

Beschrijving

Een metaaldetectorist trof op 21 maart 2021 botmateriaal aan tijdens het benaderen van een signaal. Op basis van de militaire bijvondsten interpreteerde hij dit als menselijk botmateriaal dat vermoedelijk afkomstig was van een gesneuvelde militair uit de Eerste Wereldoorlog. De vondst werd gemeld aan de politie en na confirmatie werd het agentschap Onroerend Erfgoed op de hoogte gebracht. Het terreinonderzoek binnen het kader van de toevalsvondstprocedure vond plaats op 24 maart 2021.

Auteurs: De Brant, Raphaël
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/7716
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: De Brant R., Verdegem S., Vanbrabant E., Van de Vijver K., Stichelbaut B. & Massagé L. 2023: Twee toevalsvondsten langs de Voormezelestraat te Wijtschate. Eindverslag van twee toevalsvondsten, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 266, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Voormezelestraat (Heuvelland)
Tijdens metaaldetectie werden de restanten van een gesneuvelde aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Voormezelestraat III [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075839 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.