Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Vendelmansweg

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081114
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081114

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek zijn verspreid over het terrein in totaal zes boringen geplaatst.

In totaal zijn twee proefsleuven gegraven op de locatie die in het voorgestelde puttenplan is aangegeven. Ter hoogte van werkput 2 zijn twee kijkvensters aangelegd om de verspreiding van eventuele sporen beter te kunnen interpreteren. Tenslotte is er tussen werkput 2 en de oostelijke perceelsgrens nog een kijkvenster aangelegd om de aan- en/of afwezigheid van sporen in dit deel te onderzoeken. In totaal is ca. 521 m² aangelegd. Er is met andere woorden iets meer opengelegd dan 12,5% van het oppervlak.

Auteurs: Reusens, Rani
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: REUSENS R. & BECKERS C. 2023: Vooronderzoek aan de kruising van de Vendelmansweg en de Dalenbergstraat te Lille. Deel I. LAReS-rapport 724.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Dalenbergstraat, Vendelmansweg (Lille)
Naar aanleiding van het rooien van bomen en het verkavelen van gronden werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Er zijn drie oudere (paal)sporen geregistreerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Vendelmansweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081114 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.