306 resultaten
ID: 770 | geografische inventarisatie
tot
Turnhout (Turnhout)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Turnhout werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 16n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in de loop van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Turnhout leverde 512 inventarisfiches op.
ID: 456 | geografische inventarisatie
tot
Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Veurne, Vinkem, Wulveringem, Zoutenaaie (Veurne)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Veurne werd gepubliceerd in boekdeel 8n van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. 8n bevat alle gemeenten van het arrondissement Veurne: Alveringem, Veurne, Nieuwpoort, De Panne en Koksijde. Een team van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1977 tot winter 1980, met een aantal controle- en aanvullende bezoeken in 1981. In 1982 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Veurne en deelgemeenten Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Vinkem, Wulveringem en Zoutenaaie leverde 431 inventarisfiches op.
ID: 537 | geografische inventarisatie
tot
Peutie, Vilvoorde (Vilvoorde)
De Vlaamse overheid startte in 2001 met de herinventarisatie van de Vlaamse Rand. In de periode 2002-2005 werd de herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed van Vilvoorde uitgevoerd. Het inventaristeam voegde circa 200 nieuwe inventarisfiches aan de inventaris toe. Ongeveer 90 fiches die al in de inventaris zaten kregen een update.
ID: 957 | geografische inventarisatie
tot
Peutie, Vilvoorde (Vilvoorde)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Vilvoorde en deelgemeente Peutie gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in de stad Vilvoorde en deelgemeente Peutie ruim 110 panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 591 | geografische inventarisatie
tot
Oostvleteren, Westvleteren, Woesten (Vleteren)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Vleteren, bestaande uit deelgemeenten Oostvleteren, Westvleteren en Woesten werd gepubliceerd in 1989 in boekdeel 11n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep vanaf het najaar 1981 en werd afgewerkt in 1989 met de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Oostvleteren, Westvleteren en Woeste leverde 101 inventarisfiches op.
ID: 347 | geografische inventarisatie
tot
Vorselaar (Vorselaar)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Vorselaar werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 16n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 2001. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Vorselaar leverde 57 inventarisfiches op.
ID: 747 | geografische inventarisatie
tot
Vosselaar (Vosselaar)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Vosselaar werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 16n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in de loop van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Vosselaar leverde 38 inventarisfiches op.
ID: 472 | geografische inventarisatie
tot
Waasmunster (Waasmunster)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Waasmunster gebeurde in 2006-2008. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Waasmunster 199 panden en constructies met erfgoedwaarde.
ID: 926 | geografische inventarisatie
tot
Beveren, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve, Waregem (Waregem)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in stad Waregem, met deelgemeenten Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve werd opgemaakt in 2009-2010. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van januari 2009 tot januari 2010 op basis van veldwerk en fotografische registratie 864 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden verspreid in 2010 via twee onuitgegeven papieren bundels in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Deel I bevat de inventarisatie van stad Waregem en deelgemeente Sint-Eloois-Vijve; deel II bevat de deelgemeenten Beveren-Leie en Desselgem. Het project werd gefinaliseerd in hetzelfde jaar met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 822 | geografische inventarisatie
tot
Wemmel (Wemmel)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Wemmel gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Wemmel 26 panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.