Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 941 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Aarschot, Langdorp, Rillaar (Aarschot), Diest, Kaggevinne, Molenstede (Diest), Averbode, Messelbroek, Testelt, Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Het landschappelijke geheel “Demervallei tussen Aarschot en Diest” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 951 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Aarschot, Gelrode (Aarschot), Betekom (Begijnendijk), Rotselaar, Werchter (Rotselaar), Tremelo (Tremelo)
Het landschappelijke geheel “Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 1047 | geografische inventarisatie

tot
Aarschot, Gelrode, Langdorp, Rillaar (Aarschot), Begijnendijk, Betekom (Begijnendijk), Assent, Bekkevoort (Bekkevoort), Boortmeerbeek, Hever (Boortmeerbeek), Deurne, Diest, Kaggevinne, Molenstede, Schaffen (Diest), Haacht, Tildonk, Wespelaar (Haacht), Keerbergen (Keerbergen), Rotselaar, Werchter, Wezemaal (Rotselaar), Averbode, Messelbroek, Scherpenheuvel, Zichem (Scherpenheuvel-Zichem), Tremelo (Tremelo)
Inventarisatie van historische tuinen en parken in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Diest, Haacht, Keerbergen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tremelo.


ID: 801 | geografische inventarisatie

tot
Essene, Hekelgem, Teralfene (Affligem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Affligem gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Affligem een vijftigtal panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 985 | geografische inventarisatie

tot
Hekelgem, Teralfene (Affligem), Asse, Bekkerzeel (Asse), Beigem, Grimbergen, Humbeek, Strombeek - Bever (Grimbergen), Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk (Kapelle-op-den-Bos), Londerzeel, Malderen, Steenhuffel (Londerzeel), Meise, Wolvertem (Meise), Brussegem, Merchtem (Merchtem), Opwijk (Opwijk), Wemmel (Wemmel)
Inventarisatie van historische tuinen en parken in de gemeenten Affligem, Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk en Wemmel.


ID: 921 | geografische inventarisatie, thematische inventarisatie

tot
Alveringem, De Panne, Diksmuide, Gistel, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Moorslede, Nieuwpoort, Poperinge, Staden, Veurne, Vleteren, Wervik, Zonnebeke (West-Vlaanderen)
Van 2002 tot en met 2005 werd een inventaris gemaakt van de materiële overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Deze inventaris was een gemeenschappelijk project van de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen in het kader van de (momenteel lopende) procedure om de Eerste Wereldoorlog-relicten in dit gebied te laten erkennen als UNESCO-werelderfgoed en het project "De Westhoek: oorlog en vrede" van de provincie West-Vlaanderen. De inventarisatie werd uitgevoerd door twee projectmedewerkers: Hannelore Decoodt en Nele Bogaert.


ID: 569 | geografische inventarisatie

tot
Alveringem, Beveren, Gijverinkhove, Hoogstade, Izenberge, Leisele, Oeren, Sint-Rijkers, Stavele (Alveringem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Alveringem werd gepubliceerd in boekdeel 8n van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. 8n bevat alle gemeenten van het arrondissement Veurne: Alveringem, Veurne, Nieuwpoort, De Panne en Koksijde. Een team van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1977 tot winter 1980, met een aantal controle- en aanvullende bezoeken in 1981. In 1982 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Alveringem en deelgemeenten Oeren, Sint-Rijkers, Izenberge, Leisele, Hoogstade, Gijverinkhove, Beveren en Stavele leverde 389 inventarisfiches op.


ID: 902 | geografische inventarisatie

tot
Antwerpen, Berchem, Berendrecht, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Lillo, Merksem, Wilrijk, Zandvliet (Antwerpen)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Antwerpen en districten Berchem, Berendrecht, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Lillo, Merksem, Wilrijk en Zandvliet werd opgemaakt van 1976 tot 1992 door een inventaristeam van de bevoegde centrale overheid. In 1976 was dat de Rijksdienst voor Monumenten en Landschappen, vanaf 1983 werkte het team onder het Bestuur voor Monumenten en Landschappen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. De inventaris bouwkundig erfgoed van Antwerpen werd gepubliceerd in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen en neemt vier boekvolumes in beslag: 3na, 3nb, 3nc en 3nd. Het inventarisproject in Antwerpen startte in 1975 met het veldwerk voor boekdeel 3na in het centrum van Antwerpen en eindigde in 1992 met de publicatie van boekdeel 3nd. Het volledige project leverde 4.630 inventarisfiches op.


ID: 942 | geografische inventarisatie

tot
Antwerpen, Berchem, Berendrecht, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Lillo, Merksem, Wilrijk, Zandvliet (Antwerpen)
Tussen 2010 en 2022 werd de inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Antwerpen grondig geactualiseerd. Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) startte in 2010 het herinventarisatieproject op. Toen op 1 juli 2011 het agentschap Onroerend Erfgoed werd opgericht als opvolger van het VIOE, nam het agentschap deze opdracht over. Vanaf 2011 nam de stad Antwerpen ook zelf initiatief om gebieden te herinventariseren en te verwerken in de inventariswebsite van het agentschap. De stad Antwerpen was hiermee pionier in Vlaanderen. Het resultaat van deze samenwerking van agentschap en stad omvat een aanvulling of herwerking van in totaal 5.434 erfgoedobjecten.


ID: 981 | geografische inventarisatie

tot
Antwerpen (Antwerpen)
Van 2010 tot 2012 werkte het agentschap Onroerend Erfgoed aan de herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed van de Antwerpse wijk het Zuid. Bovenop de 171 bestaande inventarisfiches, werden meer dan 600 nieuwe erfgoedobjecten geselecteerd voor opname in de inventaris.