Persoon

Louckx, Victor

ID: 3460   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3460

Beschrijving

Stadsbouwmeester van Mechelen van 1865 tot 1893.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Blijde-Inkomststraat 31 (Leuven)
Drie bouwlagen en drie traveeën tellend enkelhuis, dat volgens de bouwvergunning dateert van 1865 en waarvoor het gevelontwerp gesigneerd is door architect V. Louckx.


Gemeentehuis Heffen

Heffen-Dorp 6Bis (Mechelen)
Kleine rechthoekige constructie met neotraditionele elementen, van 1870 naar ontwerp van de Mechelse stadsbouwmeester V. Louckx.


Lagere gemeenteschool

Nekkerspoelstraat 74-76 (Mechelen)
Opgericht in 1876, straatvleugel met centrale, verhoogde inkompartij, aansluitende smalle binnentuin met twee klassenvleugels en turnzaal.


Rijkslagere School

Veemarkt 41 (Mechelen)
Het L-vormige straatvolume, opgetrokken circa 1865, is opgebouwd uit een neoclassicistische hoofdvleugel en een haakse zijvleugel. In 1898 werd achteraan een schoolvleugel bijgebouwd naar een ontwerp van architect Henri Meyns.


Schouwburg Theater de Bériot

Vital Decosterstraat 49 (Leuven)
Restant van de schouwburg, gebouwd in 1871 naar de plannen van architect V. Louckx, afgebrand in 1882 maar onmiddellijk hersteld, vormt heden een neoclassicistisch hoekgebouw met twee, afgeschuinde hoek en vier traveeën en twee bouwlagen met mezzanine.


Stadsfeestzaal

Frederik de Merodestraat 28 (Mechelen)
Ruim gebouw van twee bouwlagen en zes traveeën onder deels beglaasd schilddak met metalen spant naar ontwerp van stadsarchitect Victor Louckx, bouwjaar 1884.


Stedelijke Vleeshal

Huidevettersstraat 7 (Mechelen)
Stedelijke Vleeshal, gebouwd in 1881 naar een ontwerp van architect V. Louckx, ter vervanging van de vroegere vleeshal van 1319, gesitueerd op de IJzerenleen.


Thema's

Ontwerper van

Leuvensesteenweg (Mechelen)