Zuster Nathaliestraat

Beschrijving

Straat in Ekeren-centrum, lopende van de Veltwijcklaan tot de Pastoor de Vosstraat. Zuster Nathalie was een kloosterzuster die 52 jaar lang werkzaam was in het Godshuis te Ekeren (heden RVT Sint-Vincentius, in een nieuw gebouw). Haar echte naam was Maria Stevens (Kasterlee 2/5/1852 - Ekeren 15/3/1930). Straat aangelegd op de plaats van het voormalige landgoed "Cuylen", toen dit in 1920 verkaveld werd door de beheerders van de fabrieken De Beukelaer. Korte straat, aan de pare kant onbebouwd en uitgevend op het Veltwijckpark. Aan de onpare kant enkele vrijstaande en halfvrijstaande woningen qua stijl aansluitend bij de tuinwijk (De Beuckelaarlaan, Villapark, Pastoor de Vosstraat).

• Mondelinge informatie van Wim D’hooge (conservator van Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders), 2012.

Auteurs: Cappuyns, Toon