Klein Heiken

Beschrijving

Landelijke straat in de wijk Leugenberg, lopend van Leugenberg tot de Antwerpsesteenweg. Op nummer 100, oud hoevedeel mogelijk verbonden aan naastliggend perceel waar tot de 18de eeuw een molen stond, eigendom van de heer van Ekeren, vandaag nog in het bezit van afstammelingen van de familie De Caters. Op nummer 41 hoeve 'Simons' uit omstreeks 1875. Zonder nummer: een achterin gelegen hoevedeel vermoedelijk met oude kern.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Antwerpen, Afdeling 33, 1875/32.
  • D’HOOGE W. 2005: Hoeves in de Donk - lezing Nobele Donk, onuitgegeven tekst, bewaard in documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders.
  • Mondelinge informatie Wim D’hooge (conservator Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders), 2011.

Auteurs: Cappuyns, Toon