Geografisch thema

Borgerhof

ID
16967
URI
https://id.erfgoed.net/themas/16967

Beschrijving

Sociale huisvestingsmaatschappij Tongershuis bouwde omstreeks 1982-1983 tussen de Slachthuisstraat en Tramstraat een wooncomplex met twee appartementsgebouwen en een tussenliggende groenzone. Het project werd ontworpen door de lokale architecten Jean Posen en Luc Vandeplas. De twee bakstenen volumes van drie bouwlagen onder een dynamisch dakenspel van zadel- en lessenaarsdaken, worden verlevendigd door uitbouwen in de gevels, balkons, buitentrappen en een deels opengewerkte benedenverdieping in functie van parkeerplaatsen. De appartementsgebouwen zijn licht verschillend uitgewerkt, maar omvatten beide elk tien appartementen, meer bepaald vier appartementen op de gelijkvloerse verdieping en zes duplexappartementen op de bovenverdiepingen.

Dit gebouw werd binnen de thematische inventarisatie van het sociale woningbouwpatrimonium niet geselecteerd als bouwkundig erfgoed omwille van onvoldoende erfgoedwaarde op Vlaams niveau.

  • Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam BORGLOON_BORGERHOF_7110.
  • Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Dienst Onroerende Transacties, registratiefiches, SHM 7110, Borgloon, Borgerhof.

Auteurs: Verhelst, Julie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Borgerhof [online], https://id.erfgoed.net/themas/16967 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.