Smissestraat

Beschrijving

Oude verbindingsweg met Klein-Vorst waarlangs reeds bebouwing voorkomt in de 18de eeuw (zie Ferrariskaart). Thans heterogene bebouwing uit de 19de en de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen dorpswoningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw met voor de streek karakteristieke ankers (onder meer nrs. 78-80). Nr. 27: landelijke villa uit het tweede kwart van de 20ste eeuw (op kadaster geregistreerd in 1931) in omhaagde tuin tegenover de Vrije Basisschool annex kapel. Nr. 60: typische langgestrekte 19de-eeuwse hoeve.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita