Torendreef

Beschrijving

Straatnaam verwijzend naar de witgeschilderde bakstenen uitkijktoren, thans café zogenaamd "De toren" en naar verluidt overblijfsel van een oude kapel, gelegen juist over de grens op grondgebied van Mont-de-l'Enclus (Orroir).

In de buurt van de toren, vermelding van prehistorische vondsten (vuursteenatelier, artefacten) uit Midden-Paleolithicum.

• CROMBE PH. - VAN DER HAEGEN G., Het Midden-Paleolithicum in noordwestelijk België, in Archeologische inventaris Vlaanderen, Buitengewone reeks, 3, Gent, 1994, p. 7-47.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja