Vorststraat

Beschrijving

Grotendeels onverharde weg tussen de Rijkenhoekstraat en de Steenpoelstraat die ongeveer halverwege de Maalbeek kruist en vanaf de Liermolen omgeven is door kastanjebomen. Deze dreef werd aangelegd door de familie d'Overschie in het begin van de 20ste eeuw en verbond de Liermolen die op dat moment in hun bezit was met hun kasteeldomein. Gelegen in het beschermde dorpsgezicht "De Maalbeekvallei" (M.B. van 9 juli 1980).

• AROHM, afdeling ROHM Vlaams-Brabant, Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier: "de Maalbeekvallei" bij M.B. van 9 juli 1980.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn