Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

9905 resultaten


ID: 17271 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schildstraat 24 (Heers)
Rest van een hoeve, thans sterk verbouwd.


ID: 18441 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat (Heers)
De oorspronkelijke kerksite werd geleidelijk uiteengerafeld: de oude pastorie verdween na de realisatie van de nieuwbouw, het bouwperceel evolueerde tot pleintje; de oude kerk werd omstreeks 1916 gesloopt, de vrijgekomen plaats werd door het kerkhof ingenomen. Daarmee is het kerkhof de enige component van de oude kerksite dat zijn oude plaats heeft kunnen behouden.


ID: 2554 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Sint-Martinusstraat (Heers)
De grotten van Henisdael te Vechmaal zijn beschermd als landschap. De bescherming omvat de mergelgroeven en de omliggende holle wegen.


ID: 148725 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Sint-Martinusstraat (Heers)
Grensboom van zomerlinde, gelegen op de grens tussen Vechmaal en Oreye, alsook de grens tussen Vlaanderen en Walloniƫ. De grensboom is aangeplant op de westelijke berm van de weg, op de plek waar de gemeente- en gewestgrens naar het westen van de weg afbuigt.


ID: 17566 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 17 (Heers)
De huidige hoeve dateert uit het derde kwart van de 19de eeuw en werd gebouwd door de toenmalige bewoners, de familie Janvier.


ID: 16590 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 19 (Heers)
Gebouwd in 1877, ter vervanging van het oude schoolgebouw in de Peuskensstraat. Traditioneel, T-vormig grondplan met schoolhuis in het alleenstaand breedhuis en klaslokalen in de haakse vleugel tegen de achtergevel.


ID: 15540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 32 (Heers)
Woonhuis van een U-vormige hoeve waarvan de dienstgebouwen in 1960 zijn verdwenen. Gebouwd circa 1860, doch oude inplanting.


ID: 17601 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 44 (Heers)
Hoeve met complexe vorm, ontstaan uit een L-vormige hoeve. De oude kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw bleef bewaard in de eerste bouwlaag van het woonhuis.


ID: 17550 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 47 (Heers)
U-vormige hoeve, ontstaan uit een L-vormige hoeve, zoals aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-77. De oude kern, het woonhuis en de dwarsschuur, dateert van 1804.


ID: 17273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martinusstraat 48 (Heers)
Gesloten hoeve, waarvan de oudste elementen, de westvleugel met woonhuis en voormalige stal, en de oostvleugel aan straatzijde, dateren tussen 1851-65.