Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

9905 resultaten


ID: 18884 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeverweg 73 (Oudsbergen)
Langgestrekte hoeve, uit de 19de eeuw, gelegen in een gaaf bewaarde omgeving, met eikebomen achter het gebouw.


ID: 3687 | Beschermd monument

Hoogmolenweg 15 (Oudsbergen)
Bij wijzigingsbesluit van 13 juli 2005 werd het vernieuwde woonhuis aan de zuidwestkant van het molenerf uit de afbakening van de bescherming van het molencomplex gehaald.


ID: 3690 | Beschermd monument

Hoogmolenweg 15 (Oudsbergen)
De bescherming als monument betreft de watermolen genaamd Hoogmolen, meer bepaald het molengebouw, het sluiswerk, het waterrad en de volledige maaluitrusting met alle toebehoren (houten meelbak, weegschaal, patentmolen, hamermolen met rheostaat, jakobsladder, luiwerk).


ID: 3693 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Hoogmolenweg 15 (Oudsbergen)
De bescherming als dorpsgezicht betreft de omgeving van watermolen Hoogmolen.


ID: 17918 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogmolenweg 15 (Oudsbergen)
Voormalige watergraanmolen op de Abeek. De molen staat aangeduid op de Ferrariskaart van 1771-77 als een tweeledig geheel, met molenhuis en molenaarswoning. In de eerste helft van de 19de eeuw kreeg de molen grosso modo zijn huidige vorm.


ID: 16337 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat 29, 29/1 (Oudsbergen)
Alleenstaand bakstenen breedhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Het achterliggende dienstgebouw is een langgestrekt gebouw van baksteen, uit de tweede helft van de 19de of begin 20ste eeuw.


ID: 3717 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kasteelstraat 2-4 (Oudsbergen)
In het derde kwart van de 16de eeuw werd het bestaande kasteel door de commanderij van de Teutoonse Orde uitgebouwd tot een monumentale waterburcht in Maaslandse renaissancestijI bestaande uit een burcht in de vorm van een vierkant met ronde hoektorens en een voorburcht met voorhof (hoeve).


ID: 16147 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 2-4 (Oudsbergen)
De commanderij van Gruitrode was een belangrijke vestiging; veel hier dienst doende commandeurs werden later landcommandeur van de balie Alden Biesen.


ID: 3709 | Beschermd monument

Kasteelstraat 4 (Oudsbergen)
De bescherming als monument betreft de hoeve bij het waterkasteel van de commanderij van de Teutoonse Orde, voltooid in 1573.


ID: 3646 | Beschermd monument

Kerkplein (Oudsbergen)
De bescherming als monument betreft de parochiekerk Sint-Martinus met inbegrip van de cultuurgoederen die er integrerend deel van uitmaken.