Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171951 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berkenhagestraat 51-53 (Zedelgem)
Koppelwoning, volgens kadastergegevens dateert het rechter huis van circa 1928, het linkse van circa 1934. Beiden zijn opgetrokken door Achiel Bogaert, molenaar in Zedelgem. Voorgevel met parement in oranje baksteen boven een plint in blauwe hardsteen. Gebruik van gele baksteen voor de doorlopende banden en strekken boven de lateien. Verhoogde begane grond, deuren met buitentrapje in blauwe hardsteen, gevelbreed stoepje.


ID: 171956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berkenhagestraat 86 (Zedelgem)
Boerenarbeiderswoning volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1869. De dwars op de straat georiënteerde schuur dateert van "1876". Verankerde en witbepleisterde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Woonhuis met brede dakrand op houten consoles, gepekte plint. Dubbelhuis met licht getoogde muuropeningen.


ID: 12542 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Beukenweg, Dorp, Rijselsestraat, Stationsstraat (Zedelgem)
De dorpskom van Loppem is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 173838 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukenweg, Dorp, Rijselsestraat, Stationsstraat (Zedelgem)
De dorpskom van Loppem wordt gekarakteriseerd door de parochiekerk, de pastorie, de rotsenpartij met ijskelder en de spiegelvijver bij het goed ter Mote. Verder bestaat Loppem voornamelijk uit eenvoudige 19de-eeuwse dorpsbebouwing.


ID: 13139 | Beschermd monument

Beukenweg 10, Stationsstraat 3 (Zedelgem)
De ijskelder, de spiegelvijver, het grottencomplex met rotspartij en het tuinpaviljoen in het kasteeldomein ter Mote, gelegen langs de Stationsstraat en Beukenweg te Loppem, zijn beschermd als monument.


ID: 172207 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukenweg 10, Stationsstraat 3 (Zedelgem)
Het huidige kasteel ter Mote werd gebouwd in 1841, maar de site gaat terug op een opper- en neerhofstructuur. Het omgevende landschapspark met spiegelvijver, ijskelder, grottencomplex en tuinpaviljoen dateert eveneens uit het midden van de negentiende eeuw.


ID: 172281 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Binnenstraat 4 (Zedelgem)
Vrijstaande, lage arbeiderswoning met bijgebouw op de hoek met de Collevijnstraat, volgens kadastergegevens circa 1897 gebouwd op de wijk Houtte vaut. Verankerde, bruine baksteenbouw boven een gecementeerde plint in imitatie breuksteen en onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172061 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg (Zedelgem)
Veldkapel zogenaamd "Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen", gebouwd tussen 1875 en 1899. Witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen) met eenvoudig bekronend, smeedijzeren kruis. Tandlijst en blanco fries onder de dakrand. Smalle rondboogingang met blanco boogveld


ID: 172062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 2 (Zedelgem)
Landarbeiderswoning dwars op de straat georiënteerd, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1835. Circa 1910 wordt het huis vergroot. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172063 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 3 (Zedelgem)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf, toegankelijk via een aarden oprit. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al een volume binnen een omhaagd perceel. Circa 1840 wordt de oorspronkelijke woning ten zuiden van het erf omgebouwd tot een schuur en wordt een nieuw woonhuis ten noorden van het erf gebouwd (zie huidig). Circa 1874 wordt tegen de westkant van de woning een tweede wooneenheid gebouwd. In 1902 zijn beide woningen tot één huis samengevoegd. Woonhuis in verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Grijsgeschilderde en bepleisterde voorgevel met imitatievoegen en geometrische versieringen. Gecementeerde zij- en achtergevel. Schuurstalvolume in verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) ten zuiden van het erf.