Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 172064 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterweg 4 (Zedelgem)
Achterin gelegen, dwars op de straat georiƫnteerde boerenarbeiderswoning met aan de straat gelegen schuur. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier al bebouwing met ongeveer dezelfde configuratie aangeduid. Woonhuis in witbeschilderde, verankerde baksteen met aanbouw onder lagere nok, boven een gepekte plint en zadeldaken (mechanische pannen). Schuur in bruinoranje, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en tegen de oostgevel een houten kapelletje.


ID: 172247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boudewijn Hapkenstraat (Zedelgem)
Opgericht in 1953 door de bewoners van de achterliggende hoeve ten gevolge van een belofte gedaan bij een ziekte. Rode baksteen op betonnen sokkel onder zadeldak (betonplaten) bekroond met smeedijzeren kruis. Korf- en spitsboognis met bakstenen omlijsting.


ID: 172266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boudewijn Hapkenstraat (Zedelgem)
Opgericht in 1994 door Frank Declerck en vernieuwd in 2003. Geelrode baksteen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen), rechthoekige, beglaasde deur.


ID: 172144 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brombilk 14 (Zedelgem)
Achterin gelegen moderne woning gebouwd in 2005 naar een ontwerp van Architectenbureau Nivo 21. Doosvormig volume met woongedeelte aan de zuidkant en garage en berging aan de noordkant. Het utilitair gedeelte heeft een gesloten karakter waarbij de met houten latten beklede gevel enkel wordt doorbroken door een hoge, horizontale en gevelbrede vensterzone. De volledig beglaasde zuidzijde geeft uit op de tuin en biedt uitzicht op het park van het aanpalende kasteeldomein.


ID: 13071 | Beschermd monument

Bronnendreef 7 (Zedelgem)
De eigen woning van architect Marc Dessauvage te Loppem, is beschermd als monument.


ID: 172145 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bronnendreef 7 (Zedelgem)
Eigen woning van architect Marc Dessauvage. Het huis is ingeplant in een residentiƫle wijk waarvoor in de jaren 1970 een bosrijk gebied werd verkaveld. De villa is ontworpen in 1972 en gerealiseerd tussen 1978-1980.


ID: 172066 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Heirweg (Zedelgem)
Op de hoek met de Jules Polletstraat, beschaduwd door enkele dennen. Gebouwd circa 1900 uit dankbaarheid omwille van een genezing van mevrouw Roose-Clement. Witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen), eenvoudig bekronend smeedijzeren kruis.


ID: 172067 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Heirweg (Zedelgem)
Wegkapelletje ingepast in de haag van het huis nr. 40, op de hoek met de Noordstraat de vroegere locatie van de "Noordmolen". Witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen) op een hoge vierkante, deels gepekte sokkel. Betraliede rondboognis met beeld van Maria.


ID: 172068 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Heirweg 171 (Zedelgem)
Landarbeiderswoning vermoedelijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Lage, verankerde, bruine baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 172069 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugse Heirweg 175 (Zedelgem)
Voormalig erf met bewaard boerenhuis (nu in gebruik als berging) achter in de tuin en een nieuw woonhuis. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitief kadasterplan (circa 1830) afgebeeld als tweewoonst. Laag, verankerd en witbeschilderd volume boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen).