Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

219 resultaten


ID: 84255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sluis 35 (Berlare)
Site van de sluis met kaai en stapelplaats in de vorm van een huisje bekend als "De loskaai". Gelegen aan voormalige los- en laadkade op de Berlaar, een kanaaltje dat het Berlare-Broek verbindt met de Schelde. Een sluis zorgde minstens vanaf de 17de eeuw voor de afwatering.


ID: 71089 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat 1 (Berlare)
Voormalig brugwachterhuis gebouwd door de gemeente Uitbergen in 1881. Ingeplant naast de Schelde ter hoogte van de verdwenen Scheldebrug opgericht in 1880 ter vervanging van het hier vanouds gelegen veer over de Schelde tussen Wichelen en Uitbergen.


ID: 7734 | Beschermd monument

Veerstraat 10 (Berlare)
Het gemeentehuis van Uitbergen is beschermd als monument.


ID: 92935 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat 10 (Berlare)
Het gemeentehuis van Uitbergen werd tussen 1925 en 1927 opgetrokken naar ontwerp van Valentin Vaerwijck in zijn typische vereenvoudigde neo-Vlaamse renaissancestijl.


ID: 8379 | Beschermd monument

Veerstraat 12 (Berlare)
De parochiekerk Sint-Pietersbanden is beschermd als monument.


ID: 87042 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat 12 (Berlare)
Dorpskerk omgeven door zijn ovaal deels omhaagd kerkhof. Ingeplant aan de oostelijke straatzijde achter een heraangelegd pleintje met leilinden links en rechts van de kerkhoftoegang en parallel aan de kerkhofmuur. Over de vroegste geschiedenis is zeer weinig gekend.


ID: 8382 | Beschermd monument

Veerstraat 13 (Berlare)
De pastorie van de Sint-Pietersbandenparochie is beschermd als monument.


ID: 64994 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat 13 (Berlare)
Schuin tegenover de kerk ingeplante pastorie met omringende beboomde tuin, van de straat afgesloten door ijzeren hekken op een lage bakstenen voet met ezelsrug, gerestaureerd in 1994 onder leiding van architect Charles Cornelis. Centrale poort met vierkante gemetselde bakstenen pijlers onder pannen zadeldakje.


ID: 95635 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat 47 (Berlare)
Voormalig café naar verluidt genaamd "De Post", met bijgebouwen. Typische dorpswoning minstens opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens het kadasterarchief toenmalige eigendom van herbergier J. Venneman. Ensemble van verankerde en gewitte bakstenen gebouwen opgesteld in U-vorm, onder pannen zadeldaken.


ID: 80198 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veerstraat zonder nummer (Berlare)
Omringend kerkhof op ovale plattegrond, grotendeels afgesloten door een haag met uitzondering van de recht afgesloten voorzijde. Bakstenen kerkhofmuur met hekwerk op bakstenen voet en axiaal toegangshek aan samengestelde bakstenen pijlers, naar ontwerp van architect J. Goethals van 1907.