Monumentale hoeve met losstaande bestanddelen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, omringd door boomgaarden. Woonstalhuis (nok parallel aan de straat), bakhuis met stalling (nok loodrecht op de straat) uit de tweede helft van de 19de eeuw (?), aan westzijde.
Deel van groep hoeven die circa 1850 de "achterste hoeven" genoemd werden. Danken hun naam aan nabijheid van de Vennestraat. Gelegen op domein van de Sint-Bernardsabdij, geschonken door Gillis II Berthout in 1236. De oudste Vennehoeve is de totaal naar "rustieke" smaak verbouwde hoeve (heden woonhuis) aan de Vennehoeveweg nummer 27. De tweede Vennehoeve ontstond in 1734 op een perceel grond van de "Nieuwe hoeve" die op haar beurt gesplitst was uit de "Grote hoeve". Deze "Grote hoeve" was het centrum van de Sint-Bernardsbezittingen te Vremde. Later hoorde het toe aan het bisdom Antwerpen om tussen 1549 en 1686 deel uit te maken van de goederen van het begijnhof van Antwerpen.
Zuidelijke voorgevel woonhuis van dubbelhuistype. Lijstgevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder monumentaal zadeldak (riet), jaartal 1790 op neuten van deuromlijsting. Verankerd bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Vernieuwde beluikte kloosterkozijnen met arduinen dorpels. Deurtravee met laadluik onder daklijst. Rechthoekige deur met getralied bovenlicht in omlijsting van arduin met kwarthol geprofileerd beloop, neuten, tussendorpel en latei op consoles. Bepleisterde kroonlijst.
Noordgevel: verbouwde beluikte kloosterkozijnen en laadluik onder daklijst; bepleisterde kroonlijst. Oostgevel van vier traveeën met muurvlechtingen, onderkelderde twee laatste traveeën met beluikt en getralied rechthoekig opkamervenster met arduinen dorpels; oculi, kloosterkozijnen en gedrukt rondboogvormig centraal laadluik onder hijsbalk met houten zadeldak.
In het verlengde breder uitgebouwde stalling onder monumentaal afgewolfd dak (riet). Zuidgevel met vernieuwde muuropeningen en rechthoekig laadluik onder zadeldak. Noordgevel met rechthoekige vensters, deur en poort. Oostgevel met muurvlechtingen, zoals bij westgevel met oculi, kloosterkozijnen en gedrukt rondboogvormig laadluik. Bakstenen bakhuis en stalling onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Rechthoekige venstertjes, gedrukte rondboogdeur onder radvenstertje en rechthoekige poorten.
- JACOBS J., De achterste hoeve, in DF-koerier, maandblad Davidsfonds Boechout-Vremde, Boechout, mei 1982, p. 616.