Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur

Beschrijving

Voormalige dwarsschuur, in 1972 door J. Weyns aangekocht, gerestaureerd en aangepast, en door hem Hoogschriek genoemd. Gebouw onder zadeldak (nok loodrecht op straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw, waarvan de oostelijke voorgevel behouden bleef in stijl- en regelwerk: ankerbalkgebint met lemen vullingen op een hoge stoel van silexblokken. Achtergevel van silexblokken. Recente muuropeningen.

Achtergevel van silexblokken, voorzien van recente vensters. Recente bakstenen zijgevel.

• NIJSSEN J., Manuscript Voerense percelen, 1992.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda