Belangrijke, gesloten hoeve, thans als dusdanig niet meer in bedrijf. Bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via de inrijpoort, links. Een recente restauratie heeft vooral het uitzicht der dienstgebouwen gewijzigd.
Boerenburgerhuis aan straatzijde. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder wolvedak (twee dakkapellen), met laat-classicistische ordonnantie uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch oudere 18de-eeuwse kern (volume, dakvorm). Bakstenen gebouw met witgekalkte voorgevel op een gepikte plint; verhoogde begane grond; kalkstenen keldergaten. Rechthoekige vensters in vlakke, kalkstenen omlijsting, op de benedenverdieping voorheen beluikt. Rechthoekige deur in een fraai geprofileerde, kalkstenen omlijsting.
De inrijpoort was voorheen een overluifelde, bakstenen korfboogpoort; op de behouden sluitsteen de datering IHS/ III (Jean Joseph Jonas) 1792.
Van de dienstgebouwen schijnt alleen het volume en de zijgevel aan straatzijde van de zuidelijk gelegen stalvleugel in zijn oorspronkelijke vorm behouden: bakstenen gebouw onder zadeldak (voorheen Vlaamse, thans mechanische pannen), op een gevelsteen in de zijgevel gedateerd P.J.S./ 1891 (Pierre Joseph Stassen, gehuwd met Delacroix, zie hoeve Duysens). In dezelfde gevel, twee originele, rechthoekige vensters in hardstenen omlijsting met lekdrempels en een halfrond bakstenen zoldervenster. Volledig recente gebouwen achteraan het erf.
- Heemkring Voeren en Omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989, pagina 5.
- CRANSHOF V., onuitgegeven nota's.
- NIJSSEN J., Manuscript Voerense percelen, 1992.