erfgoedobject

Woning van Leuven

bouwkundig element
ID
46380
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46380

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning van Leuven
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Zogenaamd woning Van Leuven, van 1970 naar ontwerp van P. Neefs. Ruime dokterswoning bestaande uit groot balkvormig hoofdvolume van vijf traveeën (nok parallel aan de straat) waarin naar de straat toe -ter hoogte van travee twee en vier- twee kleinere balkvormige volumes zijn ingevoegd (loodrecht op de straat).

Modulair opgebouwde constructie van witgeschilderde snelbouwsteen en beton met grote rechthoekige glaspartijen, waarvan de afmetingen zijn terug te voeren naar de modulatie. De twee linkertraveeën van het hoofdvolume, met zithoek, bibliotheek en muziekkamer zijn meer dan 4 meter hoog. Drie rechtertraveeën met half ondergrondse speelkamer, garage en berging, op de bovenverdieping slaap- en badkamers.

Lagere uitbouwen met respectievelijk keuken en dokterspraktijk. Groot terras vooraan links tussen zithoek en keuken.

  • DE KOONING M., Paul Neefs, (Vlees en beton, nummer 19-20, 1992, p. 77).
  • S.N., Paul Neefs. Woningen 1958-1983, Turnhout, 1998, p. 38-41.

Bron     : DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Woning van Leuven [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46380 (Geraadpleegd op )