Woning van Leuven

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning van Leuven

Beschrijving

Zogenaamd woning Van Leuven, van 1970 naar ontwerp van P. Neefs. Ruime dokterswoning bestaande uit groot balkvormig hoofdvolume van vijf traveeën (nok parallel aan de straat) waarin naar de straat toe -ter hoogte van travee twee en vier- twee kleinere balkvormige volumes zijn ingevoegd (loodrecht op de straat).

Modulair opgebouwde constructie van witgeschilderde snelbouwsteen en beton met grote rechthoekige glaspartijen, waarvan de afmetingen zijn terug te voeren naar de modulatie. De twee linkertraveeën van het hoofdvolume, met zithoek, bibliotheek en muziekkamer zijn meer dan 4 meter hoog. Drie rechtertraveeën met half ondergrondse speelkamer, garage en berging, op de bovenverdieping slaap- en badkamers.

Lagere uitbouwen met respectievelijk keuken en dokterspraktijk. Groot terras vooraan links tussen zithoek en keuken.

• DE KOONING M., Paul Neefs, (Vlees en beton, nummer 19-20, 1992, p. 77).
  • S.N., Paul Neefs. Woningen 1958-1983, Turnhout, 1998, p. 38-41.