Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 27791 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Corpusstraat 7 (Oudenaarde)
Boerenwoning van vijf traveeën en rechts twee recent herbouwde traveeën, onder zadeldak, waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw. Ondiep voorerf aan straatzijde afgesloten door haag.


ID: 27319 | Bouwkundig element

Klooster

De Ham 2 (Oudenaarde)
Alleenstaande woning gelegen in een grotendeels ommuurde tuin; drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 27075 | Bouwkundig element

Drie boerenarbeiderswoningen

De Ham 2-3, 4 (Oudenaarde)
Aan een zijpad achter nummer 5 gelegen aaneengebouwde huisjes van één bouwlaag onder zadeldaken (pannen), vermoedelijk reeds bestaand in de eerste helft van de 18de eeuw, zie reliëfplan van 1746.


ID: 27769 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

De La Kethulleplein (Oudenaarde)
Oudste vermelding van de kerk daterend van 1110, toen het patronaatsrecht samen met de kerk in het bezit kwam van de Sint-Salvatorsabdij van Ename. De behouden beuk van een eenbeukig romaans zaalkerkje van Doornikse steen wordt aanzien als een bouwwerk uit eind 11de eeuw tot begin 12de eeuw. Kerk nadien, eind 15de eeuw tot begin 16de eeuw vergroot.


ID: 27770 | Bouwkundig element

Hoeve Nollet

De La Kethulleplein 1 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type opklimmend tot de 18de eeuw, wellicht in het derde kwart van de 19de eeuw grondig aangepast door vergroting van het boerenhuis en uitbreiding van de bedrijfsgebouwen.


ID: 27771 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

De La Kethulleplein 2 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen; woning zijdelings aansluitend bij die van nummer 1. Boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Aangepaste jongere stalvleugel aan straatkant naast ijzeren toegangshek van erf.


ID: 27772 | Bouwkundig element

Hoeve 't Groot Hof

De La Kethulleplein 3 (Oudenaarde)
Als vierkanthoeve reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Hoeve circa 1850 vergroot of nagenoeg geheel herbouwd. Deels gekasseid rechthoekig erf met zijdelings aan de straat palend hoog boerenhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Vrijwel ongewijzigde bedrijfsgebouwen, eveneens van anderhalve bouwlaag en onderkelderd bakstenen koetshuis en wagenhuis.


ID: 27773 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie en zondagsschool met tuin

De La Kethulleplein 4 (Oudenaarde)
Pastorie met voortuintje en diepe, zijdelings aan de zuidkant van het kerkhof grenzende achtertuin. Volgens archiefstukken circa 1774 nieuw opgerichte pastorie, in 1841 vernieuwd en verhoogd met een bovenverdieping. Links aangebouwde voormalige zondagsschool. Onderkelderd gewit bakstenen gebouwtje van één verdieping onder zadeldak, gedateerd 1902. Gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 27367 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Petrusparochie met tuin

Deinzestraat 53 (Oudenaarde)
Dubbelhuis met voortuin, afgesloten door een laag bakstenen muurtje en achterliggende siertuin, gebouwd in 1785 als toevluchtsoord voor de zusters van het in 1783 afgeschafte klooster van Beaulieu te Petegem. Verankerd, witgeschilderd bakstenen gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts, dienstgebouw met verankerde gewitte gevel van twee traveeën en één bouwlagen onder zadeldak met korfboogpoort in rechtertravee.


ID: 27620 | Bouwkundig element

Tissenhovemolen

Diepe Weg (Oudenaarde)
Houten windmolen; korenmolen van het type staakmolen op lage open teerlingen, gelegen in een zeer weids open landschap, op een 85 meter hoog plateau gevormd door de Molenkouter aan de grens met Horebeke. Indrukwekkende molensite, exemplarisch als oorspronkelijk en typisch molenlandschap.