Uw zoekopdracht geeft 38914 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

38914 resultaten


ID: 35235 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Philomena

Hansbekedorp zonder nummer (Deinze)
In de straatbocht, naast toegangshek van "neerhof van het kasteel", Vaartstraat nummer 1. De kapel werd in opdracht van de heer van de Woestyne d' Hansbeke opgetrokken in 1848 in een empire getinte stijl.


ID: 131381 | Landschappelijk element

Leilinden bij parochiekerk Sint-Petrus en Paulus

Hansbekedorp zonder nummer, Kerkakkerstraat zonder nummer (Deinze)
Op het voormalige kerkhof van de parochiekerk Sint-Petrus en Pauls bevindt zich een rij leilinden, bestaande uit Hollandse linde (Tilia x europaea), zomerlinde (Tilia platyphyllos) en winterlinde (Tilia cordata).


ID: 35471 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Hansbekestraat 16 (Deinze)
Achterin gelegen voormalig boerenarbeidershuisje minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw; vier en drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 35470 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Hansbekestraat 6 (Deinze)
Gelegen op de hoek Olmweg met omhaagde voortuin en ijzeren hekje. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak (pannen), uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw.


ID: 38283 | Bouwkundig element

Hoeve 's Ketelshof

Heerdweg 106 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve aan de noordkant van de kouter, waarvan de archiefstukken opklimmen tot de 15de eeuw. Goed in leen gehouden van de heerlijkheid Nevele. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder steil zadeldak (pannen, nok parallel met de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen, minstens daterend uit de 18de eeuw.


ID: 38278 | Bouwkundig element

Klooster en school

Heerdweg 15, 13A (Deinze)
Klooster en school der zusters franciscanessen, hier gesticht in 1876 vanuit de congregatie van Sleidinge. Oprichting van neogotische gebouwen op grond geschonken door de kinderen Van den Berghe met onder meer ziekenzaal, hoeve en washuis.


ID: 38279 | Bouwkundig element

Dokterswoning

Heerdweg 34 (Deinze)
Voormalige dokterswoning. Fraai dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); 1825 gedateerd sieranker boven de deur.


ID: 38280 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heerdweg 36 (Deinze)
19de-eeuws dorpshuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).


ID: 38282 | Bouwkundig element

Hoeve 't Goed ter Biest

Heerdweg 53 (Deinze)
Op de zuidflank van de kouter ingeplante hoeve waarvan de geschreven bronnen teruggaan tot midden 16de eeuw. Achterin gelegen, voorheen volledig omgrachte hoeve bereikbaar vanaf de Heerdweg via een aardeweg en met een lange dreef verbonden met Zeveren.


ID: 38275 | Bouwkundig element

Kapel van de Heilige Antonius

Heerdweg zonder nummer (Deinze)
Op de zuidelijke straatzijde aan de grens met Meigem gelegen neogotische bakstenen kapel van één travee onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), op een stichtingssteen binnenin gedateerd 1895.