Uw zoekopdracht geeft 38971 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

38971 resultaten


ID: 38186 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bredestraat 71 (Deinze)
Omhaagde hoeve met losstaande bestanddelen op gedeeltelijk verhard en begraasd erf toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers. Oude linde met houten kapelletje links naast hek. Thans gerenoveerde en licht aangepaste gebouwen.


ID: 35553 | Bouwkundig element

Hoekhuis met de Beentjesstraat

Bredeweg 10 (Deinze)
Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen); jaarankers 1834 in rechter, gecementeerde zijgevel.


ID: 35555 | Bouwkundig element

Hoeve

Bredeweg 18 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve, eertijds zogenaamd huis van de molenaar, oude kern aangepast in de loop van de 19de eeuw en recent opgeknapt.


ID: 35551 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Bredeweg 2 (Deinze)
Boerenhuisje van zes traveeën (?) en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Naar verluidt voor 1913 driegezinswoning.


ID: 35552 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bredeweg 3 (Deinze)
Oprit, afgezoomd met populieren, afgesloten met ijzeren hek tussen ronde pijlers. In 1734 liet schrijnwerker-timmerman en metser Joannes Baffort een nieuwe woning optrekken.


ID: 35558 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning

Bredeweg 30-32 (Deinze)
Op de plaats van de oudst gekende herberg van Poesele zogenaamd "Het Popelierken", reeds als dusdanig vermeld in 1587. Aan de straat gelegen tweegezinswoning met bakstenen gevel met dubbelhuisopstand in spiegelbeeld; vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw of met aanpassingen uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 35559 | Bouwkundig element

Hoeve  Goed ten Briele

Bredeweg 34 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen, gegroepeerd op begraasd erf, afgesloten door middel van ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Rechts naast het hek, bakstenen kapel, nu van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, verplaatst na het verbreden van de straat.


ID: 35557 | Bouwkundig element

Dorpswoning met smidse

Bredeweg 35 (Deinze)
18de-eeuwse woning met smidse. Sedert het derde kwart van de 17de eeuw bekend als "hoveken" met Hendrik Dhondt als eerst gekende smid. In het eerste kwart van de 18de eeuw door één van zijn opvolgers Andries De Mulder vervangen door een nieuw huis. Volgens jaartal in smeedijzeren waaier werd het huis in 1785 vernieuwd of aangepast.


ID: 35439 | Bouwkundig element

Domein Vlaanderenland

Broekstraat 13-14, zonder nummer (Deinze)
Oud omgracht domein bekend onder verschillende benamingen. Zichtbaar op een kaart van G. De Deken van 1749. Een jonge eikendreef leidt naar ijzeren hek tussen witgeschilderde bakstenen pijlers met bolbekroning en een tweede ijzeren hek tussen arduinen pijlers met lancetbekroning.


ID: 35346 | Bouwkundig element

Hoeve 't Lang Hof

Broekstraat 6 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen op erf afgescheiden door beek en groengeschilderd ijzeren hek. Vermoedelijk 19de-eeuws woonhuis van vier traveeën met beraapte gevel op gecementeerde plint onder overkragend zadeldak.