Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2315 resultaten


ID: 134163 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Lacourt

Tervuursesteenweg 183 (Zemst)
Villa All Right, een villa in cottagestijl, werd gebouwd in 1934 voor René Lacourt, een wijnhandelaar uit Willebroek, die in 1930 het omliggende parkdomein kocht. Het landschappelijke park van 1 hectare 60 are, oorspronkelijk bijna 2 hectare, werd aangelegd omstreeks 1870.


ID: 14677 | Bouwkundig element

Stadswoning

Handelslei 118 (Zoersel)
Neotraditioneel rijhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, jaartal 1914 op tegelpaneel bovenaan deurtravee.


ID: 23218 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Hortweidenweg 75 (Zonhoven)
Semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig, geplaveid erf, en gelegen aan een kruispunt van twee wegen.


ID: 213580 | Bouwkundig element

Britse betonnen schuilplaats 'Wimbledon'

's Graventafelstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Kleine Britse betonnen militaire post, in de winter van 1917-1918 opgetrokken in een berm nabij het gehucht ’s Graventafel.


ID: 300490 | Landschappelijk geheel

Slagveld Passendale

Passendale, Zonnebeke (Zonnebeke)
Dit gebied omvat een deel van het Slagveld van Passendale met het valleigebied van de Ravebeek en enkele grote militaire begraafplaatsen en gedenktekens in de nabijheid van Passendale. Ook een deel van de spoorwegbedding tussen Roeselare en Ieper is opgenomen. Nabij de waterscheidingskam komen brongebieden voor. Een groot deel van het gebied behoorde tot het frontgebied van de Eerste Wereldoorlog, meer bepaald de bloedige veldslag van het najaar 1917 waarbij de geallieerden de hoogten rond het dorp Passendale wilden innemen. Er komen meerdere oorlogsgedenktekens, militaire begraafplaatsen, bunkers en ondergrondse schuilplaatsen voor. Vanop de heuvelrij zijn er talrijke vergezichten.


ID: 213363 | Bouwkundig element

Spoorzate Zonnebeke - Passendale

Onbepaald zonder nummer (Zonnebeke)
De voormalige spoorwegbedding Zonnebeke - Passendale bevat nog verschillende restanten van de Eerste Wereldoorlog, waaronder bunkers van de 'Flandern I Stellung'. De spoorzate werd heringericht tussen het dorp van Zonnebeke en de Britse militaire begraafplaats Tyne Cot Cemetery.


ID: 305035 | Bouwkundig element

Restanten Duitse betonnen militaire post

Blokstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Restanten van een Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie behoorde meer bepaald tot de 'Geluvelt-Riegel'


ID: 213578 | Bouwkundig element

Duitse bunker (1)

Bornstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Rondom de hoeve Bornstraat nummer 7, nabij het gehucht "Wallemolen" liggen 2 betonconstructies verscholen: de ene constructie is ingebouwd in een hedendaagse varkensstal. De andere constructie ligt achter het woonhuis en is volledig overwoekerd door klimop.


ID: 213579 | Bouwkundig element

Duitse bunker (2)

Bornstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Rondom de hoeve Bornstraat nummer 7, nabij het gehucht "Wallemolen" liggen 2 betonconstructies verscholen: de ene constructie is ingebouwd in een hedendaagse varkensstal. De andere constructie ligt achter het woonhuis en is volledig overwoekerd door klimop.


ID: 201182 | Bouwkundig element

Duitse commandobunker

Gaverstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Duitse betonnen post uit de Eerste Wereldoorlog, die hier in 1916 werd opgetrokken door de 3de compagnie van het 27ste Armierungsbataillon. Vermoedelijk gaat het om een Duitse commandopost, waar de staf van een regiment in reserve zijn tijdelijk intrek kon nemen.