1136 resultaten


ID: 211276 | Bouwkundig element

Woning naar ontwerp van Jos Selis

Amerikalei 107, Brederodestraat 8 (Antwerpen)
In 1941 diende eigenaar en architect Jos Selis een bouwaanvraag om een neoclassicistische woning van 1890 naar ontwerp van J. De Pooter grondig te verbouwen.


ID: 213823 | Bouwkundig element

Handelsgebouw Léon Van Parys

Ankerrui 3, Godefriduskaai 38, Zeevaartstraat 3 (Antwerpen)
Handelsgebouw in art deco opgetrokken in opdracht van de firma Léon Van Parys, naar een ontwerp van architect Joseph Somers uit 1935. Deze groothandel in exotisch fruit werd opgericht in 1924. Onder de merknaam LVP of Elvepe importeerde het bedrijf vooral citrusvruchten uit Spanje en bananen uit Belgisch Congo.


ID: 215312 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met grand café en tea-room

Anneessensstraat 26, De Keyserlei 17 (Antwerpen)
Appartementsgebouw met horecagelijkvloers opgetrokken in opdracht van de NV Brasseries Artois uit Leuven, naar een ontwerp van architect Frank Blockx uit 1941. Voor dit project werd een ouder pand afgebroken.


ID: 305135 | Bouwkundig element

Bunkers of schuilplaatsen

August Van de Wielelei 4, De Vréstraat zonder nummer (Antwerpen)
Aan de noordrand van het Rivierenhof zijn drie restanten van bunkers of schuilplaatsen en verder één langgerekt muurdeel bewaard.


ID: 305069 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Boterlaarbaan 126 (Antwerpen)
Beeldbepalend burgerhuis uit 1941 met referenties naar de middeleeuwse koopmanswoning met houten gevel, stilistisch een bijzondere en late toepassing van de neogotiek en neo–Vlaamserenaissance-stijl. Het ontwerp is van de hand van E. Keersmaekers. Opdrachtgevers waren de meubelmakers Arthur Petrus en Carolus Jozef Verselder, die gelijktijdig het achterliggende werkhuis uitbreidden tot meubelfabriek.


ID: 209603 | Bouwkundig element

Biscuiterie Parein

Brusselstraat 45 (Antwerpen)
Biscuiterie Parein is sinds 1895 gevestigd op het Zuid, op het driehoekige bouwblok tussen de Brussel-, de Ieper- en de Montignystraat. De gebouwen, die momenteel bijna het volledige bouwblok innemen, werden in verschillende fases opgetrokken door architecten H. Smits en zijn zoon Jan (vanaf 1915).


ID: 208269 | Bouwkundig element

Distillerie Agra

Coquilhatstraat 10-12 (Antwerpen)
Henri Coryn, eigenaar van Distillerie AGRA, een groothandel in wijnen en likeuren, geeft Renaat Braem in 1941 opdracht zijn bedrijfsgebouw op het Antwerpse Zuid uit te breiden met een nieuwbouw op het aanpalende perceel.


ID: 11355 | Bouwkundig element

Villa in nieuwe zakelijkheid

De Beukelaerlaan 72 (Antwerpen)
Villa in stijl van de nieuwe zakelijkheid gebouwd in opdracht van houtimporteur John Janssens, naar ontwerp van architecten Antoine George en M. Van de Veerdonk uit 1940.


ID: 6741 | Bouwkundig element

Rijksarchief

Door Verstraeteplaats 5 (Antwerpen)
L-vormige vleugel met lange zijde aan Schorpioenstraat en korte aan Bosduifstraat, in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-kenmerken naar ontwerp van J. Geefs, van 1905-06 en aansluitende vleugel zijde Bosduifstraat in voortgezette stijl, van 1942.


ID: 10787 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Dorpstraat_BZL 2 (Antwerpen)
Georiënteerde, neogotische kruiskerk met uitgebouwde vierkante westtoren, driebeukig schip van vier traveeën, transept van één travee en bewaard laatgotisch koor van één rechte travee met driezijdige sluiting.