Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7805 resultaten


ID: 74773 | Bouwkundig element

Katoen- en wolweverij Vanden Reeck

Buiten Smedenvest 1 (Brugge)
Voormalige bedrijfsgebouwen van de katoen- en wolweverij Vanden Reeck. Gebouwen van 1861 tot 1882 in gebruik als weverij. Imposante bakstenen, verankerde constructie van twee bouwlagen hoog en afgedekt met zadeldak gevat tussen twee tuitgevels. Hoofdgevels met verbouwde begane grond en bovenaan afgezoomd met spitsboogfries doorlopende over de zijgevels.


ID: 29233 | Bouwkundig element

Proosdij van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas

Burg 1-2, 1B, 2B (Brugge)
Voormalige gerechtelijke zetel van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas; blikvanger vanaf het zuidelijk pleingedeelte. Thans Dienst Pers en Voorlichting van de provincie West-Vlaanderen.


ID: 29443 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Burg 9, Mallebergplaats 2 (Brugge)
Neoclassicistisch diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), oudere kern te zien aan kelder met tongewelf, doch gevel van 1850 ter vervanging van twee trapgevels. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl.


ID: 83118 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Engels klooster met tuin

Carmersstraat 83-87, Snaggaardstraat 56 (Brugge)
Gebouwenblok ten zuiden begrensd door de Carmersstraat, ten noorden door de Snaggaardstraat en ten westen door de Speelmansstraat. Het deels ommuurde complex bestaat uit verschillende gebouwen- en gebouwengroepen met bijhorende tuinen die er werden opgetrokken vanaf circa 1647 tot de 20ste eeuw.


ID: 29242 | Bouwkundig element

Stadswoning In den Stuer

Cordoeaniersstraat 5 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; merkwaardige, laat-gotische gevel gedateerd "1518", zie gevelsteen met vis.


ID: 82257 | Bouwkundig element

Herenhuis Hôtel d'Hanins de Moerkerke

Coupure 1, Predikherenstraat 40, Witteleertouwersstraat 1A (Brugge)
Herenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw bestaande uit een haakse hoofdvleugel tussen de Witteleertouwersstraat en de Coupure, en eertijds twee zijvleugels, één ten oosten (aan de Coupure), (2) en twee ten zuiden (aan de Witteleertouwersstraat), (3 a en 3 b). Heden haast volledig ingebouwd en vroegere structuur dus moeilijk herkenbaar. Gebouwd na het uitgraven van de Coupure (1752-1753) waarbij de voormalige grond van het predikherenklooster is herverkaveld. In de loop van de 19de eeuw toegankelijk via een staatsieplein aan de Predikherenstraat, tussen de huidige nummers 30 en 36, dat leidde naar de hoofdvleugel. Nu deels in gebruik als woning en deels leegstaand en verwaarloosd.


ID: 79662 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Damse Steenweg 100 (Brugge)
Hoeve met bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Vandaag in gebruik als woning. Huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835.


ID: 74780 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

De Watermolen 10 (Brugge)
Hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw bestaande uit losse bestanddelen.


ID: 79666 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Dudzeelse Steenweg 459 (Brugge)
Achteringelegen tweewoonst met geïntegreerde stal, vermoedelijk daterend van circa 1850.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.