Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7807 resultaten


ID: 6843 | Bouwkundig element

Twee gekoppelde neoclassicistische burgerhuizen

Haringrodestraat 14-16 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, neoclassicistische burgerhuizen, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Louis Smets-Crispyn, naar een ontwerp uit 1865.


ID: 6844 | Bouwkundig element

Burgerhuis in second-empirestijl

Haringrodestraat 34 (Antwerpen)
Burgerhuis in second-empirestijl op de hoek van Haringrodestraat en Belgiëlei, opgetrokken in opdracht van de heer J.E. Rijsheuvels, naar een ontwerp uit 1860. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het pand kreeg in 1958 een extra verdieping.


ID: 6847 | Bouwkundig element

Klooster van de clarissen

Haringrodestraat 84 (Antwerpen)
Klooster van de clarissen-coletienen. Het gebouwencomplex in sobere neotraditionele stijl naar ontwerp van de architect Edmond Leclef uit 1872, omvat de kloosterkerk met L-vormige kloostervleugel aan de Lamorinièrestraat, en een U-vormig kloosterpand in het binnenblok.


ID: 11587 | Bouwkundig element

Rijksmiddelbare school

Heistraat 36-38 (Antwerpen)
Sobere baksteenbouw van vier en zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, opgericht in 1868 naar ontwerp van Eugeen Gife, meermaals vergroot.


ID: 11176 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch pand

Helmstraat 107 (Antwerpen)
Fabrieksgebouw, volgens de bouwaanvraag uit 1863 opgetrokken als leerlooierij door H. Meeus. In 1907 vormde Alfred Martougin de leerlooierij om tot de chocoladefabriek Chocolaterie Modèle, later Chololat Martougin. Neoclassicistisch dubbelhuis met bakstenen lijstgevel gemarkeerd door driehoekig verhoogde middentravee.


ID: 4123 | Bouwkundig element

Vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hendrik Conscienceplein 14-20 (Antwerpen)
Huizen tegen de noordzijde van de Sint-Carolus Borromeuskerk en haar annexe gebouwen aangebouwd, met verschillende hoogten, nokrichtingen en dakconstructies, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 306839 | Landschappelijk element

Fragmenten van de Grote Omwalling van de vesting Antwerpen: Wolvenberg en Brilschans

Henri Prostlaan, Marcel Auburtinlaan, Posthofbrug, Uitbreidingstraat (Antwerpen)
Twee fragmenten van de Grote Omwalling van de 19de-eeuwse vesting Antwerpen zijn bewaard gebleven. Samen vormen zij de laatste restanten van de omwalling bij de Berchemsepoort. De twee gebieden staan heden bekend onder de naam Wolvenberg en Brilschans (gemeentepark).


ID: 301131 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in second-empirestijl

Hertoginstraat 36-38 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, bescheiden burgerhuizen in second-empirestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1873 opgetrokken voor rekening van de stukadoor N.A. Lixon, door de stukadoor en meester-metselaar Frans Constant Lixon.


ID: 4922 | Bouwkundig element

Molenberg Natie

Hessenstraatje 25 (Antwerpen)
Pakhuizen van de Molenberg Natie, parallel ingeplant aan beide zijden van een gekasseide binnenplaats, bereikbaar via een gang vanuit de Falconrui. Westelijke pakhuis met paardenstal en kantoor in eclectische stijl door Jos. Bellens uit 1873. Oostelijk pakhuis in modernistische stijl Antoine George en Harry van de Veerdonk uit 1937.


ID: 4127 | Bouwkundig element

Oude Beurs

Hofstraat 15 (Antwerpen)
Patriciërswoning met een neoclassicistisch voorbouw uit 1846 en 1861, en rond de binnenplaats die opklimt tot de vroege 16de eeuw, een laat-gotische arcade, drie vleugels en een huistoren in traditionele bak- en zandsteenstijl. Hier was van 1515 tot 1533 de Beurs gevestigd.