Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7805 resultaten


ID: 43785 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Heerweg 12 (Horebeke)
Gesloten hoeve rondom deels gekasseid en deels gebetonneerd vierkant erf; vermoedelijk uit midden 19de eeuw met latere aanpassingen.


ID: 43788 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Heerweg 31 (Horebeke)
Gesloten hoeve, volgens kadasterarchief van circa 1874, rondom deels gekasseid vierkant erf beschaduwd door grote notelaar. Achter woonhuis ommuurde moes- en bloementuin en dienstgebouw.


ID: 43789 | Bouwkundig element

Herberg In Den Trap Op

Heerweg 45 (Horebeke)
Grotendeels verbouwde herberg, reeds vermeld midden 19de eeuw. Bakstenen gebouw van één bouwlaag met gecementeerde en geel geschilderde gevels en pannendaken.


ID: 43794 | Bouwkundig element

Vredegerecht van het kanton Sint-Maria-Horebeke

Kerkplein 9 (Horebeke)
Oorspronkelijk vredegerecht van het kanton Sint-Maria-Horebeke, tot de bouw van het nieuwe vredegerecht-gemeentehuis in 1895. Op de straat ingeplant eenvoudig bakstenen gebouw van anderhalve bouwlaag onder zadeldak.


ID: 74189 | Bouwkundig element

Schuur

Koekoekstraat (Horebeke)
Volgens kadasterarchief, voorheen een schuur uit midden 19de eeuw, eind 19de eeuw deels omgevormd tot woning. Enkel het schuurgedeelte is herkenbaar bewaard. Gewitte straatgevel; getoogd voetgangersdeurtje in rechthoekige poort met oud ijzeren geheng.


ID: 43804 | Bouwkundig element

Nieuwe protestantse kerk en kerkhof

Korsele 39 (Horebeke)
Zogenaamde Nieuwe Kerk, gelegen vlak bij de Oude Kerk. De hervormde kerk is gebouwd in 1872 in neogotische stijl naar ontwerp van architect Ch. Vanderstraeten van 1868. Het omringend kerkhof is aan twee zijden omheind met bakstenen muren met ezelsrug. De oudste graftekens op het kerkhof worden voornamelijk gekenmerkt door rechtopstaande stèles.


ID: 131128 | Landschappelijk element

Treurbeuk op protestants kerkhof Korsele

Korsele 39 (Horebeke)
De opgaande treurbeuk groeit achteraan op het protestantse kerkhof, ten noordwesten van de Nieuwe protestantse kerk (gebouwd in 1872) en dicht bij de Oude Kerk (gebouwd in 1794-1795), nabij de scheidingsmuur met het domineehuis. Het is één van de oudste treurbeuken van het land uit het midden van de 19de eeuw met aan de wortels een ingegroeide grafsteen van 1867.


ID: 74192 | Bouwkundig element

Kapel

Ommegangstraat (Horebeke)
Schuin ingeplante en vlak tegen het huis aangebouwde kapel, op arduinen sluitsteen van de rondboogdeur gedateerd 1864.


ID: 74194 | Bouwkundig element

Hoeve

Ommegangstraat 12 (Horebeke)
Hoeve met woonhuis gelegen achterin geplaveid voorerf met voor- en achteraan haaks ingeplante dienstgebouwen volgens H-vormige opstelling. Hoeve gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw in plaats van een oudere hoeve.


ID: 80607 | Bouwkundig element

Villa

Heerkensweg 2, 2A (Houthalen-Helchteren)
Villa van circa 1860 of iets later; als zomerverblijf gebouwd door senator J.L.Ch.M. Leirens-Eliaert. De villa ligt in een oude Engelse landschapstuin.