Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2152 resultaten


ID: 32546 | Bouwkundig element

Hoeve Neven

Overbroekstraat 50-52 (Wellen)
Heden semi-gesloten geheel; bestanddelen gegroepeerd rondom een gebetonneerd erf.


ID: 84234 | Bouwkundig element

Vakwerkhoeve

Plattestraat 36 (Wellen)
Hoeve Meekers, in kern teruggaand tot de 18de eeuw. De huidige bestanddelen zijn gegroepeerd rondom het erf: de poortvleugel, het woonhuis de dwarsschuur en twee aansluitende varkensstallen.


ID: 32601 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rochus

Ulbeekstraat (Wellen)
Het zuidwest-noordoost georiënteerd bedehuis ligt aan de dries, het oude dorpsplein, en is omgeven door een kerkhof.


ID: 41046 | Bouwkundig element

Vierwegenhoeve

Rassel 2-6 (Wemmel)
In twee eigendommen verdeelde gesloten en omheinde hoeve, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw doch grondig verbouwd in de 19de en 20ste eeuw.


ID: 89975 | Bouwkundig element

Boerenhuis van 1741

Steenweg op Brussel 181 (Wemmel)
Aan de straat gelegen L-vormige hoekpand, gevormd door een breed en diepgericht volume onder steile, overkragende en gecombineerde zadeldaken.


ID: 89970 | Bouwkundig element

Banbrouwerij-herberg De Kam

Steenweg op Brussel 7 (Wemmel)
De banbrouwerij-herberg is opgevat als een onderkelderd breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder een mank zadeldak, opgetrokken in de eerste helft van de 18de eeuw in een sobere traditionele stijl.


ID: 32811 | Bouwkundig element

Rij arbeiderswoningen

Donkerstraat 13, 17 (Wervik)
Rijtje van drie arbeidershuisjes. Jaarsteen 1713 en hartvormige muurankers verwijzend naar 18de-eeuwse kern, echter 19de-eeuws uitzicht. Beschilderde lijstgevel; aflijnende overhoekse muizentand op tandlijst. Licht getoogde muuropeningen. Nummer 17, thans verbouwd.


ID: 32967 | Bouwkundig element

Tabakshoeve Op de Becque en Mariakapel

Kapellestraat 16, Schoolstraat (Wervik)
Voormalige tabakshoeve, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, aangepast in de loop van de 19de eeuw en hersteld na de Eerste Wereldoorlog. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom het erf, waaronder dwarsschuur in kern opklimmend tot 1718. Ten noordoosten, palend aan de Schoolstraat, bakstenen Mariakapelletje met jaarsteen 1927 en arduinen gedenksteen.


ID: 32988 | Bouwkundig element

Hoeve Roôpoorte

Schendekouterstraat 19 (Wervik)
Losse, lage bestanddelen van verankerde, donkere baksteen onder pannen (mechanische) zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een begrint erf met boerenhuis ten noorden, stalvleugel ten oosten, en dwarsschuur ten zuiden; afgezonderde tabaksast ten zuidoosten. Doorsnee wederopbouwarchitectuur; boerenhuis met vernieuwd bakstenen gevelparement. Interessanter poortgebouw onder afgewolfd zadeldak.


ID: 32913 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Medardus

Sint-Medardusstraat (Wervik)
Georiënteerd gotisch bedehuis van het basilicale type met kooromgang, transept, driebeukig schip en westtoren. Eén van de ruimste bedehuizen in het zuiden van West-Vlaanderen.