9677 resultaten


ID: 87 | Bouwkundig element

Burgerhuis met lijstgevel

Kattestraat 56-58 (Aalst)
Oorspronkelijk vermoedelijk een dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met laat-classicistische inslag, uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 90 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kattestraat 77 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Sobere bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 99 | Bouwkundig element

Burgerhuis met lijstgevel

Keizersplein 14 (Aalst)
Dit enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw. Het huidige, decoratieve uitzicht wordt bepaald door een herbestemming van het burgerhuis tot een bankkantoor volgens een bouwaanvraag van 1927.


ID: 96 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Keizersplein 33 (Aalst)
Laatclassicistische woning uit het tweede decennium van de 19de eeuw, die als blikvanger - namelijk als perspectiefsluiting in de as van de Boterstraat - het oorspronkelijk concept van het Keizersplein moest beheersen.


ID: 300831 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Keizersplein 35 (Aalst)
19de-eeuws herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zes traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 200757 | Bouwkundig element

Herenhuis met paardenstallen

Keizersplein 65 (Aalst)
Bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën waarvan twee om de hoek en drie bouwlagen waarvan het gelijkvloers met rondboogpoort en -vensters met buitenluiken als sokkel dienst doet.


ID: 437 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kempinnestraat 10 (Aalst)
Hoevetje met losstaande bestanddelen en overluifelde inrijpoort, omringd door bomen en struiken. Eénlaags huisje van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 106 | Bouwkundig element

't Moriaens hooft

Kerkstraat 1 (Aalst)
Huis van drie traveeën en heden vier bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerde en van imitatievoegen voorziene lijstgevel met neoclassicistische inslag, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 118 | Bouwkundig element

Burgerhuis in empirestijl

Kerkstraat 13 (Aalst)
Huis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met verwerking van zandsteen, opgetrokken in laat-empirestijl, eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 115 | Bouwkundig element

Huis De Swarte Penne

Kerkstraat 7 (Aalst)
Huis van twee traveeën en heden vier bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerde en van imitatiebanden voorziene lijstgevel met arduinen plint, vermoedelijk uit midden 19de eeuw.