9676 resultaten


ID: 126 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korte Zoutstraat 13 (Aalst)
Herenwoning met vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw met laat-empire-ornamenten in het meer versierde poortrisaliet van twee traveeën.


ID: 127 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Korte Zoutstraat 15 (Aalst)
Verankerde, witbeschilderde en bepleisterde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 129 | Bouwkundig element

Empire herenhuis

Korte Zoutstraat 37-39 (Aalst)
Herenwoning van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witbeschilderde laat-empire lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, gemarkeerd door een breed middenrisaliet met meer uitgewerkte stijlbewuste vormgeving en versiering.


ID: 138 | Bouwkundig element

Twee herenhuizen, heden met winkelpui

Lange Zoutstraat 24-26 (Aalst)
Heden twee winkelpanden naar gevelindeling te beschouwen als een geheel van drie bouwlagen en zeven traveeën Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met empire inslag, daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 142 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lange Zoutstraat 45 (Aalst)
In zijn huidige vorm, rijhuis van drie traveeën en drie en een halve verdieping onder zadeldak, vermoedelijk met oude kern, aanpassingen uit midden 19de eeuw of derde kwart van de 19de eeuw en vermoedelijk latere verhoging (19de of 20ste eeuw).


ID: 145 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lange Zoutstraat 51 (Aalst)
Van vier traveeën, twee bouwlagen en mezzanino onder zadeldak, opklimmend tot circa 1850.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99 (Aalst)
Semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen en golfplaten), gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw.


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Voormalig hopmagazijn A. en M. Fache. Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 425 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Meldert-Dorp 12 (Aalst)
Eénlaags boerenhuisje van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 423 | Bouwkundig element

Pastorie

Meldert-Dorp 2 (Aalst)
Verscheidene malen herbouwd, onder meer in 1717; verbouwd in het eerste kwart van de 19de eeuw. Voortuin en grote bebouwde achtertuin op een hoge dam gelegen; omringd door een vrij hoge muur van bakstenen en kasseien, die het straattracé volgt.