Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

494 resultaten


ID: 14213 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Catharina

Kerkendam (Stabroek)
Gotische en neogotische kruisbasiliek met gebruik van baksteen voor westelijke kapellen, schip en zijbeuken, transept, sacristieën en zijkoren; zandsteen voor westtoren en koor.


ID: 14243 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte met kerkhof

Kerkstraat (Stabroek)
Pseudo-basiliek uit de 15de eeuw met kern uit de 13de eeuw. In de 18de eeuw werd het rococo tongewelf aangebracht en het hoofdaltaar aangekocht. De kerk werd in 1972 gesloten en ontwijd. Omgevend kerkhof.


ID: 41366 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Perpetstraat 28 (Steenokkerzeel)
Vernieuwd boerenhuis van baksteen met links een breukstenen muurpand met datering 1616.


ID: 15569 | Bouwkundig element

Schaliënhuis

Cauwerburg 212 (Temse)
Sterk gerestaureerde boerenwoning van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak voorzien van twee dakvensters; jaartal 1622 aangegeven door muurankers op de linker zijgevel.


ID: 15616 | Bouwkundig element

Decanale Onze-Lieve-Vrouwekerk

Markt (Temse)
Ruime hallenkerk te midden van de gekasseide markt. Het omringende kerkhof werd in 1820 definitief opgeruimd. Driebeukige kruiskerk met dubbel, niet buiten de lijn der zijbeuken uitspringend transept, achtkantige vieringtoren en polygonaal hoofdkoor geflankeerd door analoge zijkoren.


ID: 15624 | Bouwkundig element

Maalderij Molens van Temse

Markt 19 (Temse)
Aan de Markt palend hoekgebouw van 1912, van respectievelijk acht en vier traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak. Baksteenbouw met decoratieve verwerking van natuursteen en gele baksteen. Aan de Wilfordkaai palende gevel van respectievelijk twee en vijf traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak. Verankerde bak- en zandsteenarchitectuur met oude kern van 1617.


ID: 42769 | Bouwkundig element

Sint-Hubertuskapel

Warande (Tervuren)
Vroegbarokke kapel met contrasterend gebruik van rode baksteen en witte natuursteen, opgetrokken naar ontwerp van Wenceslas Cobergher in de 17de eeuw.


ID: 23180 | Bouwkundig element

Site Oude Molen

Molenstraat 2 (Tessenderlo)
De Oude Molen in Tessenderlo is een korenmolen, teruggaand tot de 17de eeuw met 18de-eeuwse aanpassingen, van het type houten staak- of standaardmolen met gesloten voet. Ten noorden van de molen bevindt zich de molenaarswoning met bijgebouwen, voornamelijk stallen, met een oude inplanting, in zijn huidige voorkomen opklimmend tot het begin van de 20ste eeuw.


ID: 42825 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Mattheus

Binkomstraat 1A (Tielt-Winge)
Volledig opgetrokken uit bak- en zandsteen, het omvat een classicistische toren uit einde 18de eeuw, laatgotisch schip uit de 17de eeuw en een driezijdig koor uit 16de eeuw.


ID: 42828 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkstraat 2A (Tielt-Winge)
Het oudste gedeelte is het polygonale koor in een gotische stijl van circa 1600, westonderbouw van de toren uit eind 18de eeuw en de neogotische beuken van 1856, in de kerk een orgel van 1870.