2981 resultaten


ID: 34985 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Artemeersstraat 1 (Aalter)
Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 34990 | Bouwkundig element

Windmolen Artemeersmolen

Artemeersstraat 14A (Aalter)
Gelegen in een goed behouden open, licht golvend landschap op de grens van Poeke met Aarsele en Kanegem (West-Vlaanderen). Ronde bakstenen bovenkruier (zonder galerij) op molenberg. In de 19de eeuw ook oliemolen.


ID: 34987 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Artemeersstraat 3 (Aalter)
Hoeve met lossee bestanddelen gegroepeerd op het met roodgeschilderd ijzeren hek afgesloten erf. Notelaar en betonnen stoeppaaltjes voor het huis.


ID: 34989 | Bouwkundig element

Kasteeltje Goed te Landschoot met omwald neerhof

Artemeersstraat 9 (Aalter)
Voormalig omwald kasteeltje met omwald neerhof. Reeds vermeld in 1455. Midden 17de eeuw leen bestaande uit "eene motte, wallen ende nederhof wel betemmert met een casteelken, huys, schuere ende stallen".


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op begraasd en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes.


ID: 34572 | Bouwkundig element

Boswachterswoning

Biesemveldstraat 81A (Aalter)
Naar verluidt eertijds boswachtershuisje gebouwd in 1822; volgens oude kaarten ongeveer op de plaats langs de heerweg naar Brugge op het Biesemveld waar zich vroeger de pilorijn van de heerlijkheid van Woeste bevond.


ID: 34881 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Bosstraat 31 (Aalter)
Huisje met kleine omhaagde boomgaard en ijzeren hek (20ste eeuw). Zes traveeën (?) en één bouwlaag onder overkragend zadeldak, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.


ID: 33386 | Bouwkundig element

Hoeve

Brugse Heerweg zonder nummer (Aalter)
Hoevetje gelegen aan de rand van het Drongengoedbos. Langgestrekt, laag boerenhuis op omhaagd erf met bakhuisje ten zuidwesten.


ID: 33328 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Buntelarestraat 8 (Aalter)
Voormalig achterin gelegen boerenhuisje met gewitte gevels op gepikte plint, zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) uit begin 19de eeuw.


ID: 33333 | Bouwkundig element

Dorpswoning

De Plaats 16 (Aalter)
Resterend laag dorpshuis, voorheen winkel; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat) met dakkapellen en rechts vernieuwd aandak, met vlechtingen, opklimmend tot begin 19de eeuw.