1521 resultaten
ID: 17462 | Bouwkundig element
Kerkstraat 1 (Beveren)
Gotische driebeukige kruiskerk met ingebouwde westtoren en polygonaal oostkoor, geflankeerd door twee zijkoren; sacristie in de noordoostelijke oksel, kleine doopkapel in de zuidoostelijke oksel, omringd door het gedesaffecteerde kerkhof. In het plantsoen: oorlogsgedenkteken en vroegere schandpaal.
ID: 17278 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Perstraat 8 (Beveren)
Alleenstaand herenhuis, haaks op de straat ingeplant met tot siertuin ingerichte voorhof en moestuin aan de achterzijde. In zijn huidige vorm, dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Achtergevel verraadt oudere kern uit het tweede tot derde kwart van de 17de eeuw.
ID: 17164 | Bouwkundig element
Puiput 1 (Beveren)
Middenin de boomgaard gelegen boerenwoning met witte gevel van zes traveeën onder zadeldak, in het derde kwart van de 17de eeuw te dateren.
ID: 17165 | Bouwkundig element
Puiput 2 (Beveren)
Boerenwoning gedateerd 1662, van vijf traveeën afgedekt door een zadeldak, met gewitte gevel met onregelmatige travee-indeling.
ID: 17343 | Bouwkundig element
Sint-Paulusplein 1 (Beveren)
Niet georiënteerde kerk in uniforme neoclassicistische stijl, te midden van het dorp en omgeven door een beboomd plantsoen met oorlogsgedenkteken, ter vervanging van het vroegere kerkhof.
ID: 17120 | Bouwkundig element
Stationsstraat 2 (Beveren)
Gemeentehuis, gelegen op de hoek met de Stationsstraat, in 1863 'vernieuwd en heropgebouwd' naar ontwerp van architect Edmond Serrure, stedelijk bouwmeester van Sint-Niklaas, op de plaats van het toen vervallen 'Landhuis' van 1652.
ID: 17443 | Bouwkundig element
Verheyenplein 7 (Beveren)
Heterogeen kerkgebouw met imposante toren, op een lichte verhevenheid in de kleine dorpskom gebouwd. Het kerkhof werd in 1959 vervangen door plantsoentjes waarin een oorlogsgedenkteken en het monument ter ere van Philip Verheyen gesitueerd zijn.
ID: 17307 | Bouwkundig element
Zandstraat 94 (Beveren)
Hoeve met woonhuis, ruime dwarsschuur en andere aanhorigheden zonder noemenswaardigheden; in het veld gelegen en bereikbaar langs een aarden dreef. Naast het gietijzeren inrijhek, tabernakelkapelletje aan een boom opgehangen. Grote dwarsschuur van dertien traveeën onder zadeldak met brede overstek en sierlijke houten windborden, in twee fasen gebouwd, te beginnen in 1896.
ID: 41565 | Bouwkundig element
Bierbeekstraat (Bierbeek)
Het huidige bak- en kalkstenen gebouw dateert voornamelijk uit de 17de en 18de eeuw. De plattegrond toont een drie traveeën diep koor met driezijdige apsis en aanleunende sacristie, één beuk van vijf traveeën en een westtoren geflankeerd door twee bijgebouwtjes.
ID: 727 | Bouwkundig element
Abdijstraat 5 (Bilzen)
Woning, gelegen tegenover de voormalige abdij, en voorzien van twee gevelstenen, van laatstgenoemde afkomstig.