1521 resultaten
ID: 32215 | Bouwkundig element
Heurnestraat 81 (Heers)
Romaanse kapel, waarvan de plattegrond een zaalkerk beschrijft met schip van twee traveeën en koor van één rechte travee met vlakke sluiting.
ID: 32222 | Bouwkundig element
Kasteelstraat 2 (Heers)
Het huidige kasteel schijnt in één bouwcampagne opgetrokken in 1747 en is gebouwd als een grote vierkanthoeve in late Maasstijl.
ID: 32097 | Bouwkundig element
Molenstraat 42 (Heers)
Het complex bestaat uit een molenhuis, een molenaarswoning en stallen. De bakstenen gebouwen boven lage gecementeerde plinten zijn geschikt rondom een voorerf en een achtererf.
ID: 32099 | Bouwkundig element
Monnikenlaan 51 (Heers)
Zeer ruime, oorspronkelijk gesloten, hoeve. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw verdwijnt een gedeelte van de noordoostelijke en zuidoostelijke vleugel, en alleen de omheiningsmuur blijft bewaard.
ID: 32071 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 210 (Heers)
De gesloten hoeve gaat op zijn minst terug tot de derde kwart van de 18de eeuw en is voorzien van een bakhuis. Rondom de tuin van de hoeve werd een haag van gele kornoelje aangeplant.
ID: 32027 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 69-71 (Heers)
Het kasteel is een compact geheel in laatgotische stijl met elementen die reeds verwijzen naar de renaissance, de vier vleugels gelegen rondom een vrijwel vierkante binnenplaats. Het dateert in zijn huidige vorm uit eind 15de - begin 16de eeuw.
ID: 32176 | Bouwkundig element
Opheersstraat 88 (Heers)
Zaalkerk van vijf traveeën met ingebouwde torenkerk, naar ontwerp van L. Jaminé en ingewijd in 1878.
ID: 32040 | Bouwkundig element
Paardskerkhofstraat 15 (Heers)
De hoeve omvat een straatvleugel met poortgebouw en aansluitende stallen, een linkervleugel met woonhuis en eveneens aansluitende stallingen, een achtervleugel met dwarsschuur en een rechtervleugel met stallen.
ID: 302848 | Bouwkundig element
Schoolstraat (Heers)
De oorspronkelijke kerksite werd geleidelijk uiteengerafeld: de oude pastorie verdween na de realisatie van de nieuwbouw, het bouwperceel evolueerde tot pleintje; de oude kerk werd omstreeks 1916 gesloopt, de vrijgekomen plaats werd door het kerkhof ingenomen. Daarmee is het kerkhof de enige component van de oude kerksite dat zijn oude plaats heeft kunnen behouden.
ID: 32056 | Bouwkundig element
Weerstandersstraat 3 (Heers)
De huidige pastorie werd gebouwd midden 19de eeuw, in neoclassicistische stijl. Van de pastorie van 1665 rest het bijgebouw, links aansluitend op de huidige pastorie.