Uw zoekopdracht geeft 13506 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13506 resultaten


ID: 328 | Bouwkundig element

Hoeve De Vis

Churchillsteenweg zonder nummer (Aalst)
Opmerkelijke semi-gesloten, op veeteelt afgestemde hoeve uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw, met latere bijbouwen. Eenvoudig woonhuis van twee bouwlagen onder zadeldak ingeplant in de westhoek.


ID: 14 | Bouwkundig element

Herenhuis

Cumontstraat 11-13 (Aalst)
Herenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint. Bredere linker poorttravee en voordeurrisaliet.


ID: 15 | Bouwkundig element

Herenhuis

Cumontstraat 9 (Aalst)
Herenhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit eind 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Uitgewerkte gevelbekroning met kroon- en tandlijst op modillons met maskerkop afwisselend met casementen.


ID: 21 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Denderstraat 20 (Aalst)
Huis van drie bouwlagen met drie traveeën onder mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Druk versierde bepleisterde gevel op hoge arduinen sokkel met imitatiebanden en steekboogvormige keldervensters; provinciale toepassing van ornamenten met Louis-Philippe-inslag.


ID: 28 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Dirk Martensstraat 79-87, 91-97 (Aalst)
Rij arbeiderswoningen met twee en een halve bouwlaag van twee traveeën onder zadeldak uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw.


ID: 25 | Bouwkundig element

Eclectische burgerhuis van 1898

Dirk Martensstraat 9 (Aalst)
Huis in eclectische stijl; twee bouwlagen van drie traveeën onder trapgevel, 1898 gedateerd in de cartouches. Baksteenbouw op afgeschuinde arduinen plint.


ID: 29 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Meuleschettekapel

Dirk Martensstraat zonder nummer (Aalst)
Huidige kapel van 1894 naar ontwerp van Jules Goethals, met omringend tuintje met gietijzeren hek. Achtzijdige plattegrond onder geknikt tentdak met lantaarn, rechthoekig portaaltje onder zadeldak.


ID: 348 | Bouwkundig element

Kasteel van Gijzegem: kasteelhoeve

Dokter De Cockstraat 1 (Aalst)
Kasteelhoeve gelegen in een bebost landschap langs een dreef met bomen. U-vormig gegroepeerde losstaande gebouwen, gekasseide weg en koer, voortuin met bakhuisje. Boerenwoning in traditionele bak- en zandsteenbouw op gecementeerde zandstenen plint, 1688 gedateerd op de bovendorpel van de deur. Haakse stalvleugel, dwarsschuur en wagenhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 76439 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Drèveweg 84 (Aalst)
Gesloten hoeve, omgeven met hoge bomen en weiden en belangrijk omwille van het volumespel in het landschap.


ID: 426 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Walburga

Eeckhoutstraat 2A (Aalst)
Gotische pseudobasiliek met transept, opgetrokken uit Meldertse zandsteen, gelegen op een lichte verhevenheid, bij het kruispunt van de hoofdstraten van het dorp. Omgeven door een kerkhof met bak- en zandstenen muur; neoclassicistische hekpijlers ten noorden.