Uw zoekopdracht geeft 13486 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13486 resultaten


ID: 478 | Bouwkundig element

Schrijnwerkerij

Kloosterstraat 6 (Aalst)
In achterbouw, haaks op woonhuis, voormalige schrijnwerkerij, uit eind 19de eeuw(?).


ID: 123 | Bouwkundig element

Rij arbeidershuizen

Koolstraat 78-84 (Aalst)
Rij aaneengeschakelde arbeiderswoningen, twee en een halve bouwlaag met twee traveeën onder zadeldak, 1896 gedateerd door middel van muurankers.


ID: 129 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korte Zoutstraat 37-39 (Aalst)
Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde laat-empire-lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, gemarkeerd door een breed middenrisaliet met meer uitgewerkte stijlbewuste vormgeving en versiering. Houten en natuurstenen winkelpuien met neoclassicistische inslag.


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 158 | Bouwkundig element

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 16 (Aalst)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met provinciale Louis-Philippe- en neorococo-elementen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 182 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Molenstraat 8-10 (Aalst)
Lijstgevels van respectievelijk vijf en drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mogelijk oudere kern).


ID: 185 | Bouwkundig element

Huis Het groen Claverken

Molenstraat 17 (Aalst)
De gevel van het burgerhuis zou het jaartal 1884 hebben gedragen, wijzend op de wederopbouw. In zijn huidige vorm, gedecapeerde en aangepaste puntgevel afgelijnd door kolossale hoekpilasters met stucconsole (acanthus en kraalornament) onder een smal gekornist cordon.


ID: 190 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenstraat 34 (Aalst)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met steile dakhelling wijzend op een oude kern. Houten winkelpui met neoclassicistische inslag uit eind 19de eeuw.


ID: 192 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Molenstraat 45 (Aalst)
Het classicistisch herenhuis bestaat in kern uit twee of drie 17de-eeuwse panden, die op het einde van de 18de eeuw werden samengevoegd, en gelegen zijn rond een binnentuin met aangrenzende bijgebouwen uit de 19de eeuw.