Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13661 resultaten


ID: 55464 | Bouwkundig element

Eclectisch winkelpand

Hendrik Serruyslaan 16 (Oostende)
Gelegen aan de hoek met Witte Nonnenstraat. Eclectisch winkelpand met neoclassicistische stijlkenmerken, circa 1900 en gesigneerd "ANDRÉ DANIELS ARCHTE" (Oostende). Hoekpand met ongelijke travee-indeling en drie bouwlagen met entresol onder pseudo-mansardedak.


ID: 55459 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Hendrik Serruyslaan 1A (Oostende)
Neoclassicistisch winkelhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen mansardedak waarin dakkapellen onder driehoeksfronton


ID: 55466 | Bouwkundig element

Eclectische burgerhuizen

Hendrik Serruyslaan 22-24 (Oostende)
Eclectische burgerhuizen uit circa 1900. Breedhuizen van één à twee traveeën in spiegelbeeldschema, van drie bouwlagen op verhoogde begane grond onder een pannen zadeldak. Met schijnvoegen bepleisterd en geschilderd gevelparement onder respectievelijk tuit- en trapgevel.


ID: 55467 | Bouwkundig element

Rijksbasisschool

Hendrik Serruyslaan 26 (Oostende)
Neoclassicistisch breedhuis uit circa 1900; vier + twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak. Beige-beschilderd en met schijnvoegen en imitatiebanden gecementeerd gevelparement; doorlopende dorpels en lijsten; aflijnende houten goot- en tandlijst.


ID: 56904 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekpand

Hertstraat 20 (Oostende)
Neoclassicistisch hoekhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Resterende zes traveeën van oorspronkelijk een groter ensemble.


ID: 55473 | Bouwkundig element

Villa Mon Repos

Hertstraat 28 (Oostende)
Eclectisch enkelhuis gesigneerd architect A. Dujardin (Oostende). Volgens het kadasterarchief daterend van 1897 met als bouwheer F. Bosmans uit Leuven; renovatiewerken in de eerste helft van de jaren 1930, reinigen van de gevel en vervangen van het houtwerk door P.V.C. Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met de straat; leien). Lijstgevel van kalkzandsteen met verwerking van arduin.


ID: 55476 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Hofstraat 19 (Oostende)
Burgerhuis met neoclassicistische inslag; laatste kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen op souterrain, pannen zadeldak.


ID: 55477 | Bouwkundig element

Villa Rabelais

Hofstraat 29 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis uit 1889 (zie muurankers). Enkelhuis van één brede en één smalle travee en drie bouwlagen op souterrain; mansardedak (pannen en kunstleien) met rechts houten dakkapel onder zadeldak.


ID: 56836 | Bouwkundig element

Houtdok en Zwaaidok

Houtkaai (Oostende)
Houtdok en Zwaaidok. Behoren samen met het Vlotdok tot de "Nieuwe Handelsdokken", de huidige Handelshaven, uitgevoerd in het kader van een uitbreiding van de haven van 1898 tot 1914. 1906: ten zuiden van het Zwaaidok wordt een rangeeremplacement aangelegd.


ID: 55483 | Bouwkundig element

Stadsjongensschool nr. 4

Ieperstraat 35 (Oostende)
Voormalige "Stadsjongensschool nr. 4" van 1898, ook zogenaamd "Leopoldschool". Vormt één scholencomplex met het achterliggend muziekconservatorium uitgevend in de Romestraat nr. 36. Het complex ontstaat in één bouwcampagne tussen 1897-1899 naar plannen van de lokale bouwtechnische diensten onder leiding van stadsarchitect Auguste Verraert (Oostende). Het conservatorium wordt nog steeds aldus gebruikt, de Leopoldschool wordt nu gebruikt door Freinetschool "De Zonnebloem".