Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 56180 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve Bekenhof

Menenstraat 300 (Menen)
Hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gesloten hoeve met vierkante opstelling, verankerde bakstenen bestanddelen opgesteld rond een gekasseid erf.


ID: 217014 | Bouwkundig element

Duitse bunker Limber Farm

Moorselestraat (Menen)
Naar verluidt Duitse munitiebunker uit de Eerste Wereldoorlog, in 1917 opgetrokken door Russische krijgsgevangenen bij een hoeve die door de Britten werd aangeduid met 'Limber Farm'. Deze hoeve lag net ten noordoosten van de kruising van de spoorlijnen Kortrijk-Menen en Menen-Roeselare.


ID: 217028 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Poststraat (Menen)
Duitse bunker, wellicht opgericht ten behoeve van officieren, die in grote getale in Menen verbleven en heel wat gebouwen hadden opgeëist.


ID: 217025 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Veldstraat (Menen)
Duitse bunker, in 1917 opgetrokken net achter de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling die ten westen van Menen liep. Er takte een smalspoor af tot tegen de bunker.


ID: 217026 | Bouwkundig element

Duitse bunker Quandary Farm

Veldstraat 74 (Menen)
Duitse bunker, opgetrokken net ten westen van de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling ten westen van Menen. De bunker is opgetrokken bij een hoeve, die op Britse stafkaarten wordt aangeduid met 'Quandary Farm'.


ID: 217012 | Bouwkundig element

Duitse bunker Query Farm

Wilgenlaan (Menen)
Het betreft één van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.


ID: 217013 | Bouwkundig element

Duitse ingebouwde bunker Query Farm

Wilgenlaan 47 (Menen)
Eén van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.


ID: 303875 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Drielindenbaan 40 (Merchtem)
Dorpswoning, decoratieve baksteenarchitectuur met roodbruin baksteenparement verlevendigd met geglazuurde witte baksteen, kadastraal geregistreerd in 1915, geflankeerd door een ruime tuin afgesloten met ijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers.


ID: 40263 | Bouwkundig element

Langeveldmolen met molenaarswoning

Langevelde 1 (Merchtem)
Historische watermolensite omvat een molenaarswoning met aansluitend het haakse volume van de watermolen en bijgebouwen, huidige uitzicht bepaald door aanpassingen tijdens de 19de en vroege 20ste eeuw.


ID: 304007 | Bouwkundig element

Brouwerswoning As-Ale

Stoofstraat 19 (Merchtem)
Burgerhuis, kadastraal geregistreerd in 1917 in opdracht van Victorine De Moor, weduwe van brouwer Frans Van Hamme. De woning paalde aan de bedrijfsgebouwen van de voormalige brouwerij As-Ale, die tijdens de jaren 1980 werden gesloopt.