Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 212173 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Ooigem

Wielewaalstraat 16 (Pittem)
Voornamelijk 19de-eeuwse landgebouwen, mogelijk met oudere kern, op oudere site. Hoeve toegankelijk via ijzeren hek tussen witgekalkte bakstenen pijlers, met oprit in losse verharding, leidend tot een verhard erf.


ID: 213570 | Bouwkundig element

Restant van spoorwegbrug Abeelseweg

Abeelseweg (Poperinge)
Brug in baksteen en beton, boven de Vleterbeek. Deze brug werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd voor een spoorweg die aftakte van de grote spoorlijn Poperinge-Hazebrouck.


ID: 200988 | Bouwkundig element

Reninghelst New Military Cemetery

Baljuwstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De rechthoekige, ommuurde begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' op een geplaveid terras, een schuilgebouw en vijf perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 31307 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blokstraat 21 (Poperinge)
Onbewoonde, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf afgesloten met gietijzeren hek. Laag ommuurde vaalt te midden. Ten noorden, rest van omwalling. Ten zuiden, geasfalteerde erfoprit. Moestuin, ten westen van het boerenhuis.


ID: 200946 | Bouwkundig element

Lijssenthoek Military Cemetery

Boescheepseweg (Poperinge)
Grootste Britse militaire begraafplaats in België met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield. De begraafplaats wordt omheind door hagen, behalve aan straatzijde waar een monumentaal poortgebouw met een groot smeedijzeren hekken en een lage bakstenen muur de begraafplaats afbakenen. Er is een 'Stone of Remembrance', een 'Cross of Sacrifice' en een groot schuilgebouw. De begraafplaats wordt getooid met vele - opgaande, solitaire en markerende - bomen, bloemperken en struiken. Vele 'headstones' voor Britse doden zijn vervaardigd uit het grijzere hopton wood, terwijl de meer dan 650 Fransen onder een grafkruis liggen.


ID: 213349 | Bouwkundig element

Houten barak hospitaal Couthof

Canadaweg (Poperinge)
Houten barak uit de Eerste Wereldoorlog gelegen binnen het domein van het neoclassicistische kasteel 't Couthof, aan de kant van de Canadaweg.


ID: 213571 | Bouwkundig element

Drieledige betonnen constructie

Dasdreef (Poperinge)
Bovengrondse betonnen constructie in weide, te bereiken via de Dasdreef, die de Brabantstraat ter hoogte van huisnummer 5 kruist.


ID: 200948 | Bouwkundig element

Poperinghe Old Military Cemetery

Deken De Bolaan (Poperinge)
Poperinghe Old Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De met hoge muren omheinde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken bevat twee paviljoenen, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en rijen met witte 'headstones'. Het geheel wordt getooid met markeringsbomen, klimplanten en bloemperken.


ID: 200949 | Bouwkundig element

Poperinghe New Military Cemetery met Frans militair ereperk

Deken De Bolaan (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats omvat een Brits en Frans deel en is deels omheind door een natuurstenen muur, deels door een haag. Het Britse deel is ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew, met een 'Cross of Sacrifice' geflankeerd door twee paviljoentjes uit witte natuursteen en een 'Stone of Remembrance', evenals witte grafstenen, bloemperken, struiken en opgaande bomen. Het Franse perk wordt gekenmerkt door de typische grafkruisen of onder een grafsteen met hoefijzerboog voor moslims.


ID: 213344 | Bouwkundig element

Oorlogsgraven op de stedelijke begraafplaats Poperinge

Deken De Bolaan (Poperinge)
Op de stedelijke begraafplaats van Poperinge liggen 22 doden uit de Eerste Wereldoorlog uit het Verenigd Koninkrijk begraven, waarvan er één niet meer geïdentificeerd kon worden. Er is eveneens een rij met grafstenen voor Belgische militairen, burgers en weerstanders uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog terug te vinden.