Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 200992 | Bouwkundig element

Abeele Aerodrome Military Cemetery

Dodemanstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van G.H. Goldsmith. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangspoortje, schuilhuisje, 'Cross of Sacrifice' en twee perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken en opgaande bomen.


ID: 217120 | Bouwkundig element

Geallieerde militaire post Abeele Aerodrome

Dodemanstraat (Poperinge)
Geallieerde betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vermoedelijk van Britse makelij, opgetrokken nabij het vliegveld 'Abeele Aerodrome'.


ID: 200950 | Bouwkundig element

Gwalia Cemetery

Elverdingseweg (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew. De ommuurde begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en twee perken met witte grafstenen. Opgaande bomen en bloemperken sieren het geheel.


ID: 200954 | Bouwkundig element

Nine Elms British Cemetery

Helleketelweg (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en W.C. Von Berg. Het betreft een ommuurde begraafplaats met een poortgebouw, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en rijen witte grafstenen, getooid met struikenrijen, bloemenperken en opgaande bomen.


ID: 213572 | Bouwkundig element

Amerikaanse mitrailleurpost

Helleketelweg 15 (Poperinge)
Amerikaanse mitrailleurpost uit twee bouwlagen, in 1918 ingebouwd in een bestaand wagenhuis van een hoeve.


ID: 213637 | Bouwkundig element

Nieuwe begraafplaats Sint-Jan-ter-Biezen

Kapellestraat (Poperinge)
Op de nieuwe begraafplaats van Sint-Jan Ter Biezen, langs de Kapellestraat, zijn een Britse grafsteen en twee heldenhuldezerkjes terug te vinden, te midden van de andere graven.


ID: 213362 | Bouwkundig element

Spoorweginfrastructuur aan de Waaienburg

Korte Lindestraat, Waaienburgseweg 36 (Poperinge)
Op het gehucht De Waaienburg zijn nog enkele sporen terug te vinden van spoorweginfrastructuur uit de Eerste Wereldoorlog. namelijk een bascule (langwerpige put) op het kruispunt van de Korte Lindestraat en de Waaienburgseweg, sporen van een bascule bij Waaienburg 36, en een meterslange bakstenen muur, gedeeltelijk met beton bedekt, die deel uitmaakte van een loskade, in een weide aan de Korte Lindestraat.


ID: 213350 | Bouwkundig element

Houten barak sanatorium De Lovie

Krombeekseweg 82 (Poperinge)
Houten barak, afkomstig van een hospitaalsite die tijdens de Eerste Wereldoorlog was opgericht voor de achtergebleven burgerbevolking in het onbezette deel van België en ook tijdelijk als militair hospitaal werd gebruikt. De site bleef na de wapenstilstand fungeren als hospitaal ter vervanging van de vernielde hospitalen in de frontstreek, vervolgens als sanatorium voor tuberculoselijders. In 1930 verhuisde dit sanatorium, samen met één barak en de toegangspoort naar De Lovie in Proven.


ID: 302080 | Bouwkundig element

Chinese poort

Krombeekseweg 82 (Poperinge)
Toegangspoort gekend als de 'Chinese Poort', afkomstig van een hospitaalsite die tijdens de Eerste Wereldoorlog was opgericht voor de achtergebleven burgerbevolking in het onbezette deel van België en ook tijdelijk als militair hospitaal werd gebruikt. De site bleef na de wapenstilstand fungeren als hospitaal ter vervanging van de vernielde hospitalen in de frontstreek, vervolgens als sanatorium voor tuberculoselijders. In 1930 verhuisde dit sanatorium, samen met één barak en de toegangspoort naar De Lovie in Proven.


ID: 200989 | Bouwkundig element

Haringhe (Bandaghem) Military Cemetery

Nachtegaalstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, vormgegeven door R. Blomfield en W.C. Von Berg. Het betreft een omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', een schuilgebouw en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.