Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2341 resultaten


ID: 213440 | Bouwkundig element

Militaire keuken

Burgweg (Vleteren)
Gelegen in een weide tegenover huis Burgweg nummer 9. Het bakstenen gebouw zou tijdens de oorlog vermoedelijk gefungeerd hebben als centrale gaarkeuken, van waaruit de gekantonneerde troepen in de omgeving bevoorraad konden worden.


ID: 305086 | Bouwkundig element

Ingebouwde geallieerde commandopost

Elverdingestraat 9 (Vleteren)
Het zou gaan om een Franse commandopost uit de Eerste Wereldoorlog. Het dorp Woesten lag net achter de derde linie en werd voor een groot deel van de oorlog bezet door Franse eenheden.


ID: 213441 | Bouwkundig element

Belgische mitrailleurpost

Kasteelweg (Vleteren)
Belgische mitrailleurpost die deel uitmaakte van een verdedigingslijn die in de zomer van 1918 ten oosten van Oostvleteren is uitgebouwd. Het betreft een betonnen mitrailleurpost uit de laatste oorlogsmaanden, die teruggaat op een standaardtype dat aan het Belgische front reeds in 1915 werd opgetrokken.


ID: 213442 | Bouwkundig element

Belgische mitrailleurpost

Keiweg (Vleteren)
Belgische mitrailleurpost die deel uitmaakte van een verdedigingslijn die in de periode november 1916 – juli 1917 tussen de dorpskernen van Woesten en Oostvleteren is uitgebouwd. Het betreft een betonnen mitrailleurpost opgetrokken in de periode eind 1916 - begin 1918, die teruggaat op een standaardtype dat aan het Belgische front reeds in 1915 werd opgetrokken.


ID: 201065 | Bouwkundig element

Dozinghem Military Cemetery

Leeuwerikstraat (Vleteren)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is afgebakend met een haag en kan betreden worden via een smeedijzeren hekken. De begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een bakstenen schuilgebouw en 17 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213347 | Bouwkundig element

Frans militair ereperk

Oostvleterendorp (Vleteren)
Frans militair ereperk op het kerkhof van Oostvleteren, met 39 doden uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 213574 | Bouwkundig element

Twee ondergrondse betonnen constructies "F"

Oude Reningeweg (Vleteren)
In een nabijgelegen weide en veld, op circa 300 meter ten zuiden van de kerk van Oostvleteren, liggen minimum 4 ondergrondse betonnen constructies, per 2 gegroepeerd, op circa 90 meter van mekaar verwijderd.


ID: 213575 | Bouwkundig element

Geallieerde militaire post Kortekeer

Oude Reningeweg (Vleteren)
Een bijna volledig ondergrondse geallieerde betonnen militaire verdedigingsconstructie die deel uitmaakte van de stellingen die tijdens de Eerste Wereldoorlog rond het dorp Oostvleteren zijn opgetrokken. Het gaat meer bepaald om een betonnen militaire post die ingepast werd in het geknikte verloop van een stukje loopgraaf, de zorgenaamde 'Tranchée d’Ovide’.


ID: 305038 | Bouwkundig element

Geallieerde militaire post

Poperingestraat 3, Woestendorp 1A (Vleteren)
Betonnen militaire post van geallieerde makelij, opgetrokken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Mogelijk werd de bunker opgetrokken door Franse eenheden.


ID: 201064 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Westvleteren

St.-Maartensstraat (Vleteren)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats met rechthoekige plattegrond kan betreden worden via een smeedijzeren hek, gevat tussen twee hardstenen pijlers. De graven staan in dubbele rijen, rug aan rug opgesteld. Tegen de noordoostelijke muur staat een calvariekruis onder een grote opgaande boom.