Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 200970 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Adinkerke met Brits ereperk

Heldenweg (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf eind september 1914, als uitbreiding van het bestaande kerkhof van Adinkerke. De begraafplaats omvat ook een Brits militair ereperk. De gebogen voormuur is uitgewerkt in de vorm van een arcade met gekoppelde rondboogopeningen op hardstenen deelzuiltjes, met centraal een hogere toegangspoort onder puntgevel met tweeledig smeedijzeren hekken. De graven zijn doorgaans in dubbele rijen aangelegd.


ID: 200966 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats De Panne

Kerkstraat (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf januari 1918. De begraafplaats heeft een rechthoekige plattegrond, met rechthoekige perken die geometrisch zijn aangelegd rond een centrale vlaggenmast. De rijen graven zijn meestal dubbel, rug aan rug, aangelegd, met aanplantingen ertussen.


ID: 213325 | Bouwkundig element

De Panne Communal Cemetery

Kerkstraat (De Panne)
Op de gemeentelijke begraafplaats van De Panne is er een Brits militair ereperk met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.


ID: 200974 | Bouwkundig element

Adinkerke Military Cemetery

Kromfortstraat (De Panne)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van N.A. Rew. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en specifieke grafstenen voor Britse, Duitse, Tsjechische, Russische en een Egyptische dode.


ID: 212733 | Bouwkundig element

Betonnen schuilplaats Repos St. Elisabeth

St.-Elisabethlaan (De Panne)
In oorsprong geallieerde betonnen schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter opnieuw wordt gebruikt en aangepast.


ID: 305187 | Bouwkundig element

Voetingen spoorwegbrug

Veurnekeiweg (De Panne)
Voetingen van een spoorwegbrug over kanaal Veurne-Adinkerke, aangelegd tijdens de Eerste Wereldoorlog ter bevoorrading van het geallieerde front.


ID: 16237 | Bouwkundig element

Gedenktekens voor Koningin Elisabeth en dr. Depage

Zeedijk 70-72 (De Panne)
Twee gedenktekens, één ter ere van Koningin Elisabeth en één ter ere van dokter Depage van het fronthospitaal L'Océan waarin Koningin Elisabeth aan de zijde van dokter Depage zorgde voor de gekwetsten.


ID: 86283 | Bouwkundig element

Hoeve Hof De Gaai

Gaaistraat 12 (Deerlijk)
Weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1849) als hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom erf. Losse verankerde bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom deels verhard erf. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen muur. Ten zuidwesten boomgaard. Boerenhuis, stalvleugel en schuur met geïncorporeerd wagenhuis.


ID: 217053 | Bouwkundig element

Duitse bunker munitiedepot

Gaversstraat 50 (Deerlijk)
Duitse bunker, die opgericht was bij een Duits munitiedepot. Betonnen militaire constructie met rechthoekig grondplan, op de iets minder brede toegangspartij na.


ID: 86453 | Bouwkundig element

Weverij Sitam

Hazewindstraat 9, Sint-Rochusstraat 48-50 (Deerlijk)
Voormalige weverij Sitam, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1915. Van deze bouwfase resteert de woning aan de Sint-Rochusstraat. Vermoedelijk in 1925 uitgebreid met huidige werkhuizen gelegen aan de Waregem- en de Hazewindstraat, opgevat als werkhuizen onder zaagtanddaken.