Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 26297 | Bouwkundig element

Landhuis

Kroonprinsstraat 1A (Gent)
Voormalig kasteeltje van Van de Kerchove d'Exaerde in neoclassicistische stijl, opklimmend tot 1870, heden met ontpleisterde gevels en grondige verbouwingen van 1915. Huidige voorgevel met twee vooruitspringende zijrisalieten afgebakend door pilasters en centrale portiek met bekronende balkonbalustrade. Voorgevel afgelijnd door met balustrade opengewerkte attiek.


ID: 26553 | Bouwkundig element

Instituut Onze-Lieve-Vrouw Presentatie

Langestraat 66-70 (Gent)
Aanvang van de bouw op 16 augustus 1876. Het hoofdgebouw aan de Langestraat dat onder meer het klooster bevat, vormt het oudste gebouw van het instituut. Roodgeschilderde baksteenbouw met neoromaanse inslag. Aansluitende vleugel van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakruiter, daterend van 1912-14 en met kapel op de bovenverdieping. Vleugel evenwijdig met de Zuidstraat van twaalf traveeën en drie bouwlagen achter met muur afgesloten tuin, opgetrokken in 1913-15.


ID: 26880 | Bouwkundig element

Klooster, school en ouderlingentehuis van de zusters van Sint-Vincentius-à-Paulo

Loofblommestraat 2, Oudeheerweg 5 (Gent)
Klooster, school en ouderlingentehuis, gesticht in 1827. In 1831 eerstesteenlegging van een klooster. In 1845 werd een weeshuis opgericht gevolgd door een kostschool. Vanaf de jaren 1860 begint de grootste bouwcampagne. Heden enorm complex begrensd door de Loofblommestraat, Pastorijdreef, Krijzeltand en Oudeheerweg met nog behouden oude kapel doch grotendeels vernieuwde school- en kloostergebouwen. Tot het complex behoort ook het neogotisch huis van de directeur, daterend van 1900.


ID: 18465 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Vincentius à Paulo

Maïsstraat (Gent)
Neogotische bakstenen kerk, bouwaanvraag van 1914 naar ontwerp van architect H. Geirnaert. Basilicale kerk met westertoren. Driebeukig schip van vijf traveeën, transept van één travee en koor met twee zijkoortjes in het verlengde van de zijbeuken en vijfzijdige apsis.


ID: 18507 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Albert Van huffel

Meersstraat 166 (Gent)
Tweekleurig bakstenen rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met zijtrapgevels, volgens gevelopschrift naar ontwerp van architect A. Van huffel van 1916.


ID: 215472 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Mendonkdorp (Gent)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken uit versterkte betonstenen als onderdeel van de Hollandstellung.


ID: 18512 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Meulesteedsesteenweg 157 (Gent)
Winkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met dubbelhuisopstand onder zadeldak, daterend van circa 1915. Lijstgevel met parement van gele baksteen en geschilderde natuursteen met art-deco-inslag.


ID: 18522 | Bouwkundig element

Ensemble arbeiderswoningen

Mimosastraat 8-82 (Gent)
Reeks arbeiderswoningen met gelijkaardige gevelwand als Jasmijnstraat, doch zonder imitatievakwerk in de bovenste verdieping, daterend van 1914 en gebouwd door aannemer Wuytack, vermoedelijk ook de ontwerper.


ID: 307402 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch samenstel

Muinkkaai 83-84, 85 (Gent)
Dit ensemble van burgerhuizen in neoclassicistische stijl kreeg haar huidige, uniforme uitzicht door twee verbouwingen rond 1907 en 1916. In twee fases werd een volume, dat vermoedelijk opklimt tot het derde kwart van de 19de eeuw en dienst had gedaan als bijgebouw en directeurswoning van de dierentuin, omgevormd tot drie woningen met een homogene gevelafwerking.


ID: 216603 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen ontworpen door L. Cleppe

Muinklaan 2-4 (Gent)
Twee burgerhuizen in eenheidsarchitectuur met repeterend schema volgens de bouwaanvragen van 1914 opgericht naar ontwerp van architect L. Cleppe. Onderkelderde enkelhuizen van telkens twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.