Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2342 resultaten


ID: 216604 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door F. Bodson en A. Pompe

Muinklaan 6 (Gent)
Burgerhuis met kantoor, volgens de bouwaanvraag van 1914 gebouwd naar ontwerp van het architectenvennootschap F. Bodson & A. Pompe, in opdracht van de heer Eduard Rossel. Enkelhuis van vier bouwlagen en een bijkomende zolderverdieping onder een plat dak verscholen achter een pseudomansardedak met vernieuwde dakvlakramen.


ID: 200746 | Bouwkundig element

IJzeren voetgangersbrug

Nieuwevaart (Gent)
De ijzeren vakwerkbrug voor voetgangers dateert uit de Eerste Wereldoorlog, en verbindt de Frans van Ryhovelaan met de Wondelgemstraat met op de bordestrappen bewaarde gietijzeren gecanelleerde en van siermotieven voorziene gaslantaarns met dubbele arm. Het betreft een geklinknagelde balkbrug met halfparaboolvormige vakwerkliggers van 12 vakken.


ID: 212469 | Bouwkundig element

Grafmonument bemanning Duitse zeppelin

Palinghuizen (Gent)
Ter ere van de Duitse bemanning van zeppelin LZ-37, gebombardeerd boven Sint-Amandsberg door de Brit Reginald Warneford op 07-06-1915 werd door de familie van de omgekomen luitenant Kurt Ackermann dit monument opgericht.


ID: 126562 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Westerbegraafplaats

Palinghuizen 143 (Gent)
De Westerbegraafplaats werd in 1873 in gebruik genomen als seculiere begraafplaats voor voornamelijk vooraanstaande burgers. De toegangsgebouwen en de afsluitingsmuur werden tussen 1867 en 1882 opgericht naar ontwerp van de toenmalige stadsarchitect Adolphe Pauli. Het park werd aangelegd door Louis Van Houtte en Ambrosius Verschaffelt. Dit type van begraafplaats met een ‘tuin der doden’ in landschapsstijl komt in ons land nog zeer zelden voor.


ID: 20879 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Papegaaistraat 48 (Gent)
Hoekhuis van drie bouwlagen met tentdak, volgens archiefstukken van 1915 naar ontwerp van architect E. De Weerdt. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels: voorgevel van drie traveeën met dubbelhuisopstand, afgeschuinde hoektravee en rechts zijgevel van drie traveeën, met neoclassicistische inslag.


ID: 18584 | Bouwkundig element

Villa naar ontwerp van Leon De Schilder

Patijntjestraat 131 (Gent)
Ver achterin gelegen villaatje met omringende tuin, daterend van 1914 en naar verluidt gebouwd met afbraakmateriaal van de Gentse wereldtentoonstelling van 1913.


ID: 18611 | Bouwkundig element

Katoenmagazijn van Agence Maritime Minne

Port Arthurlaan 45 (Gent)
Katoenmagazijn van Agence Maritime Minne, opgericht in 1874, volgens archiefstukken daterend van 1914 en opgetrokken naar ontwerp van architecten O. en A. Van de Voorde. Baksteenbouw van negen traveeën en vier bouwlagen met betonnen vloeren onder plat dak.


ID: 18625 | Bouwkundig element

Architectenwoning Ferdinand Dierkens

Prinses Clementinalaan 175 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak waarin houten dakkapellen, gebouwd in 1914, op de gevel gedateerd anno 1916, door architect F. Dierkens als eigen woning met burelen. Vrij klassieke natuurstenen voorgevel met afgevlakte bossage onder de puilijst.


ID: 18653 | Bouwkundig element

Sociale woningbouw

Roggestraat 118 (Gent)
Sociale woningbouw verwezenlijkt door de Gentsche Maatschappij der Werkerswoningen op grond van La Nouvelle Orléans. Twaalf appartementen van Ch. Van Rysselberghe van 1914, volgens gevelsteen met aannemer S. De Taeye en Compagnie. Gevelwand met zes puntgevels identiek aan deze van Rooigemlaan nummer 350-378 en Zonnebloemstraat.


ID: 18651 | Bouwkundig element

Gevelwand van twintig eengezinswoningen

Roggestraat 46-84 (Gent)
Gevelwand van twee bouwlagen. Eengezinswoningen in spiegelbeeldschema gebouwd door de "Gentsche Maatschappij der Werkerswoningen" in 1914-15 naar ontwerp van Ch. Van Rysselberghe door aannemer C. Muyncke, zie gevelsteen.