19942 resultaten
ID: 57999 | Bouwkundig element
Mareweg 6 (Zuienkerke)
Hoeve met lange erfoprit, aangeduid als één volume op Ferrariskaart 1770-1778. Huidige volumes zijn de boerenwoning, gebouwd in 1920 de voormalige boerenwoning met geïncorporeerde stallen en 19de-eeuwse schuur.
ID: 58107 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 128 (Zuienkerke)
Eerste vermelding in 1437 als omwalde hoeve ten groten boghaerde, eigendom van de Kartuizers. Aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571 als een grote, omwalde hoeve. Nu hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken, waarvan enkel de boerenwoning met twee opkamertraveeën onder verhoogde nok is witgekalkt. De gebouwen zijn aan drie zijden van een begraasd erf opgesteld waarbij de oudere gebouwen een L vormen. De boerenwoning is het enige volume dat bij de 19de-eeuwse verbouwingen is behouden.
ID: 58103 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 94 (Zuienkerke)
Alleenstaande dorpswoning met voortuintje van eerste kwart 20ste eeuw, vermoedelijk interbellum met anderhalve bouwlaag in bruine verankerde baksteenbouw met rode banden. Bewaard schrijnwerk met gedeelde bovenlichten, houten rolluiken en gevelkapelletje.
ID: 58104 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 96, 96A (Zuienkerke)
Dorpsschool met klooster, gebouwd in 1898-1899. Het schoolgebouw in sobere baksteenstijl van zeven traveeën en twee bouwlagen waarnaast een deurtravee met trapgeveltje dateert van 1939. Het kloostergebouw in neogotiek, rode baksteenbouw met stenen kruiskozijnen, vensterrisaliet bekroond door trapgevel en geritmeerd door Brugse travee, gedateerd Jaar 1898.
ID: 58105 | Bouwkundig element
Nieuwe Steenweg 98 (Zuienkerke)
Burgerhuis in neogotische stijl, gebouwd in 1927.
ID: 57957 | Bouwkundig element
Oude Weg 1 (Zuienkerke)
Hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, toegankelijk via hekkens met initialen B en M. Verankerde losse bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Hoeve met grote boerenwoning aan de straatkant, gedateerd 1925, met aanpalende lagere stal en bakhuisje achter de woning. Breedhuis, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met een gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen.
ID: 58046 | Bouwkundig element
Prins Leopoldstraat (Zuienkerke)
Wegkapel tussen twee hoeves, nummers 9 en 11, aan noordkant van de straat. Vermoedelijk gebouwd in interbellum. Bakstenen kapelletje onder zadeldakje met houten dakrand. Spitsboogvormig boogveld met opschrift "O.L.VROUW VAN BIJSTAND BESCHERM ONS". Mariabeeld met kind in glazen nis.
ID: 38427 | Bouwkundig element
Centrumstraat 90 (Zulte)
Villa met twee bouwlagen onder mansardedak, gelegen in ruime aangelegde tuin met alleenstaande garage, gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect J. Van Lerberghe.
ID: 131955 | Landschappelijk element
Dorpsstraat (Zulte)
Op een pleintje in de Dorpsstraat, daar waar ook de Hoevestraat op uit komt, staat bij het oorlogsmonument een opgaande moeraseik die als vredesboom werd geplant. Hij werd er in 1919 geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog.
ID: 201213 | Bouwkundig element
Dorpsstraat (Zulte)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats heeft een trapeziumvormig grondplan met twee haaks op elkaar staande hoofdassen. De rijen graven, doorgaans grafkruisjes, soms specifieke grafstèles voor moslims, joden en vrijzinnigen, staan per twee, rug aan rug opgesteld. Hardstenen gedenkkruis op een sokkel aan noordoostelijke zijde en een gedenkmuur met sculpturen van Marguerite de Bayser-Gratry aan noordwestelijke zijde.