39155 resultaten
ID: 84119 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat (Zele)
Voormalig pakhuis, heden gebruikt als magazijn. gebouwd circa 1841 op de plaats van een kleiner volume en aanvankelijk horende bij de olieslagerij van de familie Burm. Industrieel gebouw van drie traveeën en drieënhalve bouwlaag onder een afgewolfd pannen zadeldak deels doorlopend over nummer 36.
ID: 84121 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat (Zele)
Vroegere opslagplaats en later kolenmagazijn horende bij de woning Rosseels. Parallel aan de straat ingeplante schuur opgetrokken circa 1855, van tien traveeën en met kopgevel gericht naar de Dijkstraat.
ID: 84116 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat 24 (Zele)
IJskelder in afgesplitst deel van vroegere tuin die oorspronkelijk hoorde bij het burgerhuis van de familie Rosseels. Achterin gelegen bakstenen constructie waarvan het bouwjaar niet gekend is. Volgens literatuurgegevens gebouwd in de jaren 1850 als onderdeel van een fraaie lusttuin en tot 1914 in gebruik. Volgens het kadasterarchief ijskelder pas in 1894 opgetrokken.
ID: 84117 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat 30-32 (Zele)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl van vier traveeën en twee bouwlagen, inmiddels met ontpleisterde voorgevel op een hardstenen plint, volgens datumsteen in deurlatei woning in 1837, gelijktijdig met aanpalend pand nummer 34 opgetrokken.
ID: 84118 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat 34 (Zele)
Breed burgerhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak, gelijktijdig met het aanpalend pand nummers 30-32 in 1837 opgetrokken. Onderkelderd dubbelhuis met de typische opbouw en strakke ritmering van een wat grotere burgerwoning in neoclassicistische stijl.
ID: 84120 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat 36 (Zele)
Burgerhuis, opgetrokken in 1866, wellicht gelijktijdig met de vergroting van het aanpalende pakhuis rechts. Eenvoudige baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, links geflankeerd door een poortgebouw onder een doorlopende aflijnende houten kroonlijst op modillons.
ID: 84122 | Bouwkundig element
Pieter Gorusstraat 38 (Zele)
Het huidige gebouw is volgens de neoclassicistische stijlkenmerken in de eerste helft van de 19de eeuw opgetrokken, wellicht ter vervanging van een oudere constructie. Hoekpand opgevat als een burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.
ID: 84218 | Bouwkundig element
Rijkenhoek (Zele)
Kruiskapel gebouwd in 1873 naar een ontwerp van onderpastoor Felix De Veirman, ter vervanging van een oudere Calvarie, die door een storm vernield was. Neogotische bakstenen kapel onder zadeldak met rode dakpannen, op de vier hoeken gesteund door overhoeks geplaatste bakstenen steunberen.
ID: 84127 | Bouwkundig element
Rinkhout 112 (Zele)
Hoeve met jonger woonhuis en achterin gelegen voormalige boerenwoning. Haaks op de straat ingeplante lange voormalige bakstenen bedrijfsvleugel onder pannen zadeldak volgens kadastergegevens uit de tweede helft van de 19de eeuw.
ID: 84130 | Bouwkundig element
Rotstraat (Zele)
De neogotische kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes werd in 1875 gebouwd door Theodoor en Franciscus Blancquaert ter nagedachtenis van hun oom Pieter Joannes Everaert, burgemeester van Zele van 1836 tot 1849.