Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39149 resultaten


ID: 81049 | Bouwkundig element

Hoeve

Blinde Kapellestraat 1 (Zwevegem)
Historische hoeve, site aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778 en op de Atlas der Buurtwegen circa 1846 als Ferme Hooghe. Aan de straat gelegen hoeve, nu met laat 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, namelijk woonhuis ten noorden en schuur ten oosten.


ID: 80865 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Blokellestraat 117 (Zwevegem)
Vrijstaande arbeiderswoning van circa 1900. Dubbelhuisje met gewitte, verankerde bakstenen lijstgevel met druiplijstje en gecementeerde plint.


ID: 80863 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Blokellestraat 28 (Zwevegem)
Eenvoudige arbeiderswoning van circa 1900. Bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint, geritmeerd door getoogde muuropeningen.


ID: 81253 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Boeveriestraat 2 (Zwevegem)
19de-eeuwse Boerenarbeiderswoning. met witgeschilderde verankerde baksteenbouw op gepikte plint en pannen zadeldak en vensters met luikduimen.


ID: 81137 | Bouwkundig element

Hoeve

Broekenhoek 1 (Zwevegem)
Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht, gedateerd 1886 bestaande uit al dan niet gewitte verankerde bakstenen bestanddelen, semigesloten opstelling rond verhard erf. Erftoegang gemarkeerd door poortgebouw met aansluitend de schuur en losstaand woonhuis, stalvleugel en nutsgebouw.


ID: 81199 | Bouwkundig element

Hoeve

Brouwerijstraat 21 (Zwevegem)
Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Site al opgetekend sinds 1771-1778 en gekend als Ferme Surremont. Nu hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, met vierkante opstelling gegroepeerd rond een betonnen erf. Erfoprit met erfpijler en ijzeren hek. Woonhuis, schuur, stalvleugels, nutsgebouw van 1885 met ingewerkt kapelletje met beschilderde natuurstenen omlijsting en bekronend ijzeren kruis. Bewaard hekwerk met recent heiligenbeeldje.


ID: 81255 | Bouwkundig element

Herberg De Voerman

Brucqstraat 23 (Zwevegem)
Voormalige herberg De Voerman, opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw met verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met wolfseind. Fraai uitgewerkte lijstgevel zie aflijnend friesje, muurbanden en verdiept casement in oorsprong geschilderd en vermoedelijk met naam van de herberg. Getoogde muuropeningen onder strek.


ID: 81254 | Bouwkundig element

Hof van Samijn

Brucqstraat 4 (Zwevegem)
19de-eeuwse hoeve. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) weergegeven als hoeve met semigesloten opstelling. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1859 afgebroken en volledig heropgebouwd Nu behouden opstelling: hoeve met lange gekasseide erfoprit en verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom deels gekasseid erf. Op hoogte gelegen boerenhuis met getraliede en beluikte vensters, T-ramen en luiken. Poortgebouw met stalvleugel en muurnisje met heiligenbeeld. Tweede stalvleugel met mestvaalt. Dubbele dwarsschuur met wagenhuis en bakhuisje.


ID: 81141 | Bouwkundig element

Hoeve Duikingberg

Comminnestraat 30 (Zwevegem)
De hoeve klimt op tot in de 16de eeuw. Met herkenbare configuratie weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Hoeve met gesloten opstelling bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Huidig uitzicht opklimmend tot in de 18de eeuw. Erftoegang gemarkeerd door poortgebouw met ingewerkte duiventil. Restant van bakstenen brug voor de poort. Tweede erftoegang met vervallen poortgebouw. Woonhuis met opschrift "ANNO 1776" op bovenstijl deur.. Dubbele dwarsschuur met steunberen. Stalvleugels aansluitend bij het poortgebouw en gedateerd met jaaranker 1859. Straatgevel met ingewerkte kapel met Mariabeeld met kind.


ID: 81139 | Bouwkundig element

De Neelhoeve

Comminnestraat 8 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht en site al opgetekend sinds 1770-1778. Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen, met U-vormige opstelling rond verhard erf. Woonhuis en stalvleugel met heiligennis. Ast, buiten het erf, met nagenoeg gesloten volume van rode baksteen onder pannen zadeldak doorbroken door verluchtingskap en schoorsteen.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.