Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 207747 | Bouwkundig element

Burgerhuis met atelier

Kaaistraat 2 (Ardooie)
Burgerwoning met achtergelegen atelier, gebouwd rond 1931 voor Joseph Heytens-Lambert, gekend ten kadaster als timmerman te Ardooie. Halfvrijstaand enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 207770 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van sociale woningen

Kaaistraat 50-74 (Ardooie)
In 1930 wordt aan de zuidzijde van de straat een groep van dertien sociale woningen gebouwd door de samenwerkende bouwmaatschappij "Eigen Haard" uit Ardooie, op grond gekocht van landbouwer-bakker Cyriel Noppe en aan aannemer Albericus Declerck. Reeds in oorsprong divers en fraai uitgewerkte straatgevels in symmetrisch patroon, met name de drie puntgevels in gele baksteen met roodbakstenen plint en deuromlijsting en gecementeerde geveltop.


ID: 207748 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Kaaistraat 6 (Ardooie)
Woning gebouwd in 1933 in opdracht van de kinderen Debaere. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 207783 | Bouwkundig element

Maalderij

Kachtemsestraat 2 (Ardooie)
Voormalige maalderij uit het interbellum, thans vervoersbedrijf Galle. Gelegen op de plaats van de voormalige herberg "Cruypt in d'aerde". Op de straathoek een roodbakstenen enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen.


ID: 208207 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Kapellestraat 45 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het interbellum. Volgens kadaster gebouwd in 1926 door landbouwers Victor Callewaert-Naeyaert uit Koolskamp en Octavie Callewaert uit Egem. Oorspronkelijk dubbelhuis, geritmeerd door uitspringende baksteenband, natuurstenen onderdorpels, getoogde vensteropeningen. Achtergevel met beluikte vensteropeningen. Stalvolume onder lagere nok en garage onder lessenaarsdak. Houten gevelkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Schuur.


ID: 207868 | Bouwkundig element

Cichorei-ast

Kleine Boterweg (Ardooie)
Roodbakstenen ast onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel aan de straat). Rechter astgedeelte met twee vloeren, zie twee rijen gietijzeren gevelankers. Getoogde muuropeningen. Linkerdeel met schuifpoort en bovengelegen laadluik. Roodbakstenen ast onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel aan de straat).


ID: 208227 | Bouwkundig element

Schoolgebouw

Kloosterstraat 6 (Ardooie)
Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Horizon, afdeling Koolskamp met kleuter- en lager onderwijs. Bestaande uit historisch gegroeide bebouwing langs de straatzijde maar met een uniform geelbakstenen parement uit 1933, achtergelegen gebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw.


ID: 207890 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Kortrijksestraat 105-107 (Ardooie)
Vormde oorspronkelijk samen met de verbouwde nummer 109 een rij van drie woningen, in rode baksteenbouw van twee bouwlagen en telkens twee traveeën onder zadeldak, daterend uit het interbellum.


ID: 207876 | Bouwkundig element

Woonwinkelpand

Kortrijksestraat 16 (Ardooie)
Woonwinkelpand uit het interbellum, met oudere kern. In het begin van de 19de eeuw komen op deze plaats twee woningen voor, zie primitief kadasterplan (1817), eigendom van Felix Vanderhelst, gekend als kleermaker uit Ardooie.


ID: 207878 | Bouwkundig element

Woonwinkelpand

Kortrijksestraat 25 (Ardooie)
Voormalig woonwinkelpand uit het interbellum. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën in roodbruine baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat).