Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 48170 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kapittelstraat 7-9 (Dendermonde)
Burgerhuis in neotraditionele stijl, volgens gevelopschrift en gedateerd bouwplan naar ontwerp van architect Staelens, in 1921 herbouwd. Dubbelhuis in de rij van twee bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak met kunstleien met bakstenen lijstgevel op hardstenen plint.


ID: 48172 | Bouwkundig element

Hoekhuis met bioscoop

Kasteelstraat 1-4 (Dendermonde)
Neotraditioneel gebouw met art-deco-elementen, volgens bouwplan van 1924 ontworpen als cinema of feestzaal naar de plannen van architect Bellon. Straathoek markerende baksteenbouw van twee, één afgeschuinde hoek- en drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd kunstleien zadeldak + rechts lagere aanbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder plat dak.


ID: 48175 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Kasteelstraat 10-11 (Dendermonde)
Ensemble van twee burgerhuizen in neotraditionele stijl volgens repeterend schema, gebouwd naar een ontwerp van 1923 van architect J. Rooms – Van den Bossche. Twee rijhuizen van twee traveeën, drie bouwlagen en een kelderverdieping onder doorlopend zadeldak.


ID: 48176 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kasteelstraat 12 (Dendermonde)
Eclectisch burgerhuis, herbouwd in 1921 naar een ontwerp van 1920 van architect J. Rooms. Beeldbepalende onderkelderde woning van twee traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak met kunstleien, opgetrokken in kwaliteitsvolle materialen: parement van witte natuursteen met verwerking van blauwe hardsteen.


ID: 48174 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kasteelstraat 9 (Dendermonde)
Eclectisch burgerhuis, volgens bouwplan in 1920 ontworpen door stadsarchitect Alexis Sterck voor Jan Maes ter vervanging van zijn vernielde woning. Rijhuis van twee traveeën, twee bouwlagen met kelderverdieping onder kunstleien mansardedak.


ID: 48179 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kazernestraat (Dendermonde)
Burgerhuis ontworpen in 1922 door de Lokerse architect Hubert De Maen samen met de aansluitende huizenrij, nummer 10-18, en het hoekpand Franz Courtensstraat nummer 5 / Kazernestraat nummer 2. Sober bakstenen rijhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien) voorzien van twee dakvensters.


ID: 48180 | Bouwkundig element

Ensemble van burgerhuizen

Kazernestraat 10-18 (Dendermonde)
Ensemble van burgerhuizen volgens repeterend schema, opgetrokken naar een ontwerp van architect Hubert De Maen van 1922. Enkelhuizen in de rij van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedaken met pannen, aan de voorzijde bekleed met leien, elk voorzien van een rechthoekig en een rondboog- of mijtervormig dakvenster.


ID: 48181 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kazernestraat 20 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd naar ontwerp van stadsarchitect Fernand de Ruddere van 1938. Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansarde- en zadeldak met kunstleien, voorzien van twee dakvensters met gestrekte kroonlijst.


ID: 48942 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kerkstraat 10 (Dendermonde)
Een van de uitzonderlijke woningen in de Kerkstraat waarvan de 19de-eeuwse voorgevel bij de verwoestingen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog overeind bleef. Volgens een bouwaanvraag van 1926 werd het gebouw, heropgebouwd naar plannen van architect Van der Cruyssen. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, in neoclassicistische stijl.


ID: 48196 | Bouwkundig element

Sint-Blasiusgasthuis

Kerkstraat 113 (Dendermonde)
Het Sint-Blasiusgasthuis was het grootste van de vier gasthuizen die Dendermonde telde. Het oorspronkelijke complex werd in 1914 door brand vernield met uitzondering van de kelders uit 1827 aan de straatzijde en enkele kloostergebouwen. Naar ontwerp van Dendermonds stadsarchitect Fernand de Ruddere en architect Jean Norbert Cloquet werd in 1926 op dezelfde plaats een nieuw ziekenhuis in art-decostijl opgetrokken. Een langsgevel parallel aan de Kerkstraat met ten westen een zuidgeoriënteerde kapel in art-decostijl werden nieuw gebouwd.